Main Content

KICKBOX: Slováci na ME WAKO do Grécka s medailovými cieľmi

pondelok, 22. november 2010 18:30 | Autor: TASR

Po októbrovom šampionáte v azerbajdžanskom Baku (disciplíny: lightkontakt, low-kick a K1-Rules) sa od stredy do soboty (24. - 27. 11.) uskutoční v gréckom stredisku Loutraki druhá časť majstrovstiev Európy organizácie WAKO v kickboxe. Súťažiť sa bude v zostávajúcich troch disciplínach - semikontakte, fullkontakte a formách.

Na podujatí sa predstaví aj pätica slovenských reprezentantov, ktorá pod vedením trénera Petra Navrátila odcestovala už v nedeľu do dejiska kontinentálneho šampionátu. Slovensko sa na ME v Loutraki zúčastní vo fullkontakte, v ktorom budú bojovať štyria muži Filip Barák (Magic Liptovský Mikuláš, v kategórii do 57 kg), Pavol Garaj (STS Poprad, do 75 kg), Michal Pariš (KBC Dolný Kubín, do 81 kg) a Tomáš Možný (ŠKP Košice, nad 91 kg) a jediná žena Veronika Petríková (ŠKP Košice, do 56 kg).

"Cieľom výpravy je vrátiť sa domov s medailovým ziskom, určite by sme sa nebránili zisku jedného či dvoch vzácnych kovov. V nominácii sú skúsení pretekári, najmä trojica Garaj, Barák a Možný by v prípade dobrého žrebu a priazni arbitrov mohla zaútočiť na popredné priečky," uviedol pre agentúru SITA predseda športovo-technickej komisie Slovenského zväzu kickboxu (SZKB) Martin Navrátil.

Na spomenutej októbrovej prvej časti ME v Baku získali kickboxeri SR jedinú medailu, ale tú najlesklejšiu: o zlato sa postaral Michal Hromek v low-kicku do 86 kg.

Pred dvoma rokmi na predchádzajúcich majstrovstvách Európy v semikontakte, fullkontakte a formách v bulharskej Varne si vybojovali Slováci v októbri 2008 dve bronzové medaily vo fullkontakte, a to zásluhou Pavla Garaja (do 75 kg) a Ladislava Kačmaráka (do 91 kg).

Vlani na novembrovom svetovom šampionáte v týchto disciplínach v talianskom meste Lignano Sabbiadoro patrili slovenským kickboxerom tiež dva vzácne kovy - strieborný bol Michal Hromek do 81 kg a bronz pridal tiež vo fullkontakte, ale do 91 kg Ladislav Kačmarák.
© WEBNOVINY