Main Content

Za zbabranú sezónu Slovana môžu hráči aj funkcionári

pondelok, 16. december 2013 07:30 | Autor: Filip Chudý

Za zbabranú sezónu Slovana môžu hráči aj funkcionári
Za zbabranú sezónu Slovana môžu hráči aj funkcionári | zdroj: © TASR

Práve skončený týždeň je definitívne minulosťou, ale aj v ňom sa odohrali zaujímavé udalosti, ktoré neobišli ani svet športu. Prinášame vám to najzaujímavejšie čo šport v ňom ponúkol, či už doma, alebo vo svete.

Komentár Filipa Chudého

Náznak zlepšenia, ktorý ukázali hokejisti Slovana Bratislava v minulých dňoch, bol po jednom jedinom zápase zadupaný hlboko do zeme. Šatanov návrat iba na chvíľu polial mužstvo živou vodou, čo sa vlastne aj očakávalo, lebo do dlhodobého horizontu nestačí iba jedno takéto pozitívne povzbudenie. Piatkové senzačné víťazstvo v Moskve nad CSKA bolo vrcholom, viac sa už nedalo z tejto najpozitívnejšej správy pre belasých v ročníku vyťažiť.

Ale taktiež by nikto nepovedal, že Slovan pôjde na druhú reprezentačnú prestávku s takouto dekou. „Sedmička“ je vždy hanebný výsledok, ktorý musí mať ďalšie následky. Lenže aké? Rostislav Čada nemôže niektorých hráčov za (ne)výkonnosť, hoc aj dlhodobú, posadiť na tribúnu. Dôvod je jednoduchý, lebo drevo by vymenil za ešte väčšie drevo. Bez urážky, minimálne pätina hráčov v kádri Slovana by zrejme hrala druhé husle aj v Extralige. Takže je logické, že oni Slovan nevykúpia a nezatlačia na miesta iných, ktorí si taktiež nezaslúžia honor hráča KHL.

Zostáva tak už iba jediný spôsob, a to hráčom siahnuť na peniaze. A ak s tým budú mať niektorí problém, nech si to prídu vykonzultovať medzi fanúšikov. Tí by im hneď vysvetlili, ako sa má bojovať za belasé farby.

Veď nič nové pod Slnkom, Praha opäť patrila belasým. Fanúšikov Slovana totiž priamo do Prahy prišlo toľko, koľko Lev Praha nemá ani dokopy fanúšikov po celom svete, nie to na štadióne. Opäť sa tak iba potvrdilo, že fanúšikov si nekúpite, hoci hráčov áno. A bolo by hanbou, keby preplácaný výber sveta opäť prehral s mužstvom, ktoré otáča každé euro.

Ale je tiež na zamyslenie, prečo predtým Slovan nad Levom vyhrával a teraz dostal poriadny výprask. Lev sa určite tak nezlepšil, to len Slovan išiel výkonnostne dole. Za touto od začiatku zbabranou sezónou nesie zodpovednosť určite aj manažment Slovana. Preto by sa malo „rúbať“ aj tam.

V diskusií sa vyjadrite, čo hovoríte na tento debakel vy?