Main Content

Zubáč Suarez hladný už len po góloch!

štvrtok, 5. december 2013 09:36 | Autor: Jakub Mihálik

Zubáč Suarez hladný už len po góloch!
Zubáč Suarez hladný už len po góloch! | zdroj: © TASR

Luis Suarez si v priebehu tohto kalendárneho roku užil mnoho. Po návrate na prvoligové trávniky však dokazuje, že aj zlí chlapci sa vedia polepšiť. Navyše, ak majú talent, vedia dvíhať ľudí zo sedadiel. Polepšený Suarez momentálne kraľuje Premier League.

Komentár Jakuba Mihálika

Je to klasický príbeh futbalového „enfant terrible“. Milovaný, no viac nenávidený futbalista, ktorý plní titulné strany bulváru (skoro) častejšie ako Iveta Bartošová. Už z Ajaxu Amsterdam odchádzal s povesťou rebela, no s visačkou „supertalent“. Druhý Ibrahimović. V Anglicku to majú Juhoameričania väčšinou ťažké, a tak frustrácia spôsobila ešte prehĺbenie Suarezovej kontroverznosti. Údajne pričasté filmovanie, údajný rasizmus, a kto vie, čo všetko. 

Navyše, na konci minulej sezóny Suarez (ne)slávne uhryzol Branislava Ivanovića, za čo dostal nielen dištanc, ale vlnu obrovskej nenávisti na Britských ostrovoch. Záujem Realu Madrid a špekulácie o odchode Uruguajčana z Liverpoolu, spojené s onou vlnou nenávisti v radoch fanúšikov, však Suarez ustál. Prekvapivo, veď inak je prchký. Ale talent nezastavíte. 

Po takmer polročnej pauze sa Suarez vrátil na trávniky a všetci čakali, či náhodou nepokazí výborný štart Liverpoolu do novej sezóny. Odpoveďou je súčasná Suarezova forma. Včera zaznamenal štyri góly v zápase proti Norwichu. Nebol to jeho prvý troj a viac gólový zápis v sezóne a čo je prekvapivé, bol to už jeho tretí hetrik proti Norwichu, hoci hrá v Anglicku ešte len niečo vyše dvoch rokov. 

Suarez má na konte 13 gólov v 9 zápasoch. To sa v Anglicku nestáva. Nie, že sa to nestáva často, ono sa to nestáva vôbec. Suarez dáva góly hlavou, pravou i ľavou nohou, po driblingu i z diaľky, z priamych kopov i penált. Liverpool vďaka nemu drží čelo. Jednoducho, Suarez je momentálne opäť najsledovanejším mužom Premier League. Už len a len kvôli výkonom.

Jeho súčasné výkony sú dôkazom, že pauza Suareza posilnila, dôkazom, že aj zlí chlapci sa vedia polepšiť (pozorne čítaj, Mario). Suarezovi sa tak v tejto sezóne síce môžu smiať kvôli jeho predkusu, no „zubatý“ Pištolník dáva všetkým najavo, že hrýzť už bude len metaforicky. A hladný je už iba po góloch.