Main Content

Peniaze pre Semenyaovú zháňajú aj cez Facebook

štvrtok, 28. október 2010 18:30 | Autor: TASR

Manažér majsterky sveta v behu na 800 metrov Caster Semenyaovej Tshepo Seema vyhlásil, že pre jeho klientku sa len veľmi ťažko zháňajú sponzori.

Dôvodom je negatívna publicita súvisiaca s vyše 11-mesačnou pauzou Semenyaovej v čase vyšetrovania týkajúceho sa jej pohlavia. Devätnásťročnej Juhoafričanke sa podarilo získať nejaké prostriedky aj zásluhou dvoch mladých krajanov, ktorí prostredníctvom sociálnej siete Facebook vyzbierali pre Semenyaovú od decembra minulého roku 1 milión randov, čo je v prepočte okolo 143 600 dolárov.

Caster Semenyaová mala od minuloročného svetového šampionátu v Berlíne pozastavenú činnosť až do začiatku júla tohto roku, pretože sa po finále na MS objavili pochybnosti, či spĺňa predpoklady na to, aby mohla súťažiť medzi ženami.

Po svojom návrate dosiahla na 800 m svoj najlepší výkon na septembrovom mítingu Nottuma v Miláne, časom 1:58,16 min sa zaradila sa na piatu priečku tohtoročných svetových tabuliek. Semenyaovej osobný rekord z berlínskeho finále má hodnotu 1:55,45 min.

SITA
© WEBNOVINY