Main Content

VOLEJBAL: Doprastav cez Stavanger hladko do 2. kola

sobota, 16. október 2010 17:30 | Autor: TASR

Volejbalistky Doprastavu Bratislava bez väčších problémov zvíťazili na pôde nórskeho tímu UiS Stavanger v sobotňajšej odvete 1. kola Vyzývacieho pohára (Challenge Cupu) žien 3:1 (20, 17, -23, 18), nadviazali na ešte hladší triumf z prvého zápasu v domácom prostredí (3:0) a postúpili do ďalšej fázy.

V 2. kole si bronzový tím z uplynulej sezóny slovenskej extraligy zmeria sily s francúzskym klubom Evreux VB. Prvý duel sa uskutoční v Bratislave v termíne 7. - 9. decembra, odveta potom na francúzskej palubovke o týždeň neskôr 14. - 16. 12. 2010.

"Doprastaváčky" nenechali v sobotu na severe Európy od úvodu nič na náhodu a o svoj postupe rozhodli už po prvom sete, ktorý vyhrali 25:20. V uvoľnenej atmosfére potom v druhom dejstve dovolili svojim súperkám ešte menej a po triumfe 25:17 viedli už 2:0 na sety. V ďalšej časti Slovenky povolili v koncentrácii, Nórky to využili a set "ukradli" vo svoj prospech (25:23). Vo štvrtom dejstve prebrali opraty duelu do rúk opäť zverenky trénerskej dvojice Pavel Bernáth - Marek Rojko, zvíťazili v ňom 25:18 a celý duel vyhrali 3:1 na sety.

Volejbal - Vyzývací pohár (Challenge Cup) žien - odveta 1. kola:

UiS Stavanger (Nór.) - Doprastav Bratislava (SR) 1:3 (-20, -17, 23, -18) - prvý zápas: 0:3, do 2. kola postupuje Doprastav Bratislava
91 min, rozhodovali: Jan Heintze (Faer. ostr.) a Birger Lundgaard Christensen (Dán.)

Hlas:
Rudolf Leška (prezident Doprastavu): "Sme radi, že sme postúpili. Myslím si, že celý čas sme to mali pevne vo svojich rukách. Keď dievčatá na ihrisku zabrali, bolo vidieť, na ktorej strane je kvalita. V treťom sete to hráčky trochu vypustili, potom však opäť pridali a víťazstvo sme si už nenechali ujsť. Som rád, že v dobrom svetle sa ukázali aj mladé dievčatá, vyzdvihol by som najmä Abrhámovú. Teraz sa už budeme pripravovať na kvalitnejšieho súpera, akým francúzsky klub Evreux nepochybne je."

SITA
© WEBNOVINY