Main Content

Usain Bolt fandí Brazílii. Verí si aj na kariéru futbalistu

piatok, 30. august 2013 12:54 | Autor: Silvia Petrašková

Usain Bolt fandí Brazílii. Verí si aj na kariéru futbalistu
Usain Bolt fandí Brazílii. Verí si aj na kariéru futbalistu | zdroj: © TASR

Najrýchlejší muž sveta, držiteľ svetového rekordu v šprinte na 100 a 200 metrov Jamajčan Usain Bolt zavítal do Zűrichu.

Vo švajčiarskej metropole poctil svojou návštevou hlavného prezidenta svetového futbalu Seppa Blattera, no neobišiel ani miestnych novinárov, ktorým odpovedal na pár zaujímavých otázok. Článok pochádza z portálu FIFA.com.

Láska k futbalu je u tohto dlhonohého jamajského šprintéra zakotvená už veľmi dávno. Nie je žiadnym tajomstvom, že svoje sympatie prechováva najmä k úradujúcemu anglickému šampiónovi z Old Trafford.

Kedysi som bol veľkým fanúšikom kriketu, ale vždy ma viac fascinoval futbal, najmä pozícia futbalového brankára. Keď som bol mladý chalan fandil som najmä anglickej Premier League a samozrejme Manchestru United.

Čo znamená futbal pre ľudí na Jamajke?

Futbal je tu veľmi obľúbený, ľudia ho milujú a hrajú ho stále, každý deň. Veľmi obľúbené je sledovanie najmä európskej Champions League a anglickej ligy. V posledných rokoch som sa snažil aktívne sledovať aj náš jamajský futbal. Máme tu veľa prirodzených talentov, presne tak ako v atletike. Futbal si však vyžaduje oveľa viac zručnosti a čas na správny vývoj, ale ak budete s mladými a talentovanými futbalistami, či športovcami trpezliví, výsledky sa aj tu môžu dostaviť. 

Usain sa rozhovoril aj na otázku blížiaceho sa svetového šampionátu, ktorého hostiteľom bude futbalová Brazília. Tento päťnásobný svetový šampión sa na nadchádzajúc MS vo futbale v roku 2014 môže tešiť, že jeho isto početné zastúpenie fanúšikov bude tentoraz obohatené o nového priaznivca a to  nie hocijakého.

V tomto roku som sledoval niekoľko ich zápasov a som nimi ohromený. Majú mladé mužstvo a na domácej pôde môžu s určitosťou uspieť a to dokonca aj proti Španielsku.

Jamajská šprintérska jednotka Usain Bolt sa už nie raz nechal počuť, žeby jedného dňa veľmi rád vymenil atletickú dráhu, za zelené futbalové trávniky. Uplatnil by sa aj ako profesionálny futbalista v čom vidí svoje najväčšie rezervy a na čom by musel ešte popracovať?

V mojom prípade je potrebná najmä dostatočná kontrola lopty. Ak by som skĺbil tento prvok s mojou rýchlosťou, bol by som určite spokojný.

Usain kto je podľa vás v súčasnej dobe najlepším športovcom sveta?

Určite basketbalista Kobe Bryant, či futbalisti Messi a Ronaldo.

Messi alebo Ronaldo?

Určite Cristiano Ronaldo. Bol som a som jeho veľkým fanúšikom, už keď hral za Manchester United, takže definitívne hovorím Ronaldo.

Meno Usain Bolt je v svetovej atletike už teraz veľkým pojmom, sám šprintér by však bol veľmi rád, ak by sa jedného dňa mohol priradiť ešte k väčším osobnostiam svetového športu, než je on sám.

Rád by som sa stal legendou, presne tak ako Pele, Maradona, Muhammad Ali alebo Michael Johnson.