Main Content

Analýzy 6. kola španielskej Primera División: Zaujímavé analýzy na nedeľu

nedeľa, 3. október 2010 01:31 | Autor: Sport7 sk

Analýzy 6. kola španielskej Primera División: Zaujímavé analýzy na nedeľu
Analýzy 6. kola španielskej Primera División: Zaujímavé analýzy na nedeľu | zdroj: SITA

Španielská Primera Division pokračuje tento víkend šiestym kolom. V sobotu sa hrali úvodné tri zápasy, Valencia zdolala Bilbao, Real Sociedad porazil Espanyol a Zaragoza remizovala s Gijonom. My sme pre vás pripravili analýzu k štyrom zaujímavým zápasom nedeľňajšieho programu, pričom sme pochopiteľne nezabudli ani na súboje dvoch najväčších španielskych veľkoklubov - Realu Madrid a FC Barcelona.


Nedeľa


Barcelona vs Real Mallorca, 19.00

V španielskej Primera División sa tento rok udialo už niekoľko prekvapení v neprospech tímov na popredných priečkach tabuľky.

Niekoľko absencií kľúčových hráčov Barcelony by mohlo znamenať, že majstri budú musieť zviesť tuhý boj o body aj v nedeľňajšom domácom stretnutí s Mallorcou.

Madrid ani Barcelona nepredvádzajú takú skvelú formu, na akú sme boli zvyknutí v posledných 18 mesiacoch a to sa odráža aj na kurze na výhru Mallorcy, ktorý bookmakeri vypísali vo výške 17,0, oproti kurzu 23,0, ktorý bol vypísaný pri ich poslednom vzájomnom stretnutí.

Popri Davidovi Villovi, suspendovanému kvôli červenej karte v zápase s Bilbaom by mohol zápas vynechať aj Xavi, ktorého reprezentačný tréner nepovolal ani na kvalifikačné zápasy proti Litve a Škótsku.
Správy hovoria, že klub aj reprezentácia sa dohodli, že vynechajú tohto jemného technického  stredopoliara z ťažkých zápasových  bojov na najbližšch pár týždňov a poskytnú mu tak určitú mini-zimnú prestávku na regeneráciu po mnohých náročných zápasoch, ktoré odohral za posledné roky v lige aj v reprezentácii.
 
Na druhej strane dobrá správa pre Barcelonu je, že by už mohol nastúpiť Lionel Messi a predviesť svoju magickú hru. Aj preto netipujeme na prekvapenie, ktorým by bol zisk bodov pre hostí a skôr sa prikláňame k tipu, že Mallorca nestrelí ani jeden gól. Mallorca totiž doposiaľ vonku neskórovala a celkovo strelila v sezóne len štyri góly, aj to do siete Realu Sociedad a Osasuny, čiže tímov na 16. resp. 18 priečke v tabuľke.

  • Tip: Mallorca nestrelí ani 1 gól (kurz 1,75 na bwin.com)

Real Madrid v Deportivo, 21.00

Jose Mourinho sa pohádal v strede týždňa  so španielskymi novinármi, vyhlásil tréning za zatvorenými dverami a zakázal svojim hráčom komunikovať s médiami. Je preto nevyhnutné, aby jeho tím ukázal v nedeľňajšom zápase presvedčivý výkon, ak chce zabrániť ďalším nepokojom.

Hráči dostali od portugalského trénera presné pokyny, ako sa majú správať a spolupracovať na ihrisku, pretože dôraz na individuálnu hru hviezd, ktorá získavala tímu body ako na bežiacom páse, prestáva v posledných časoch prinášať ovocie. Na ilustráciu sa stačí pozrieť napríklad na posledné výkony Cristiana Ronalda.

Je to odvážny postoj zo strany Jose Mourinha, ale všetci vedia, že len  to môže pomôcť Madridu z dlhodobého hľadiska poraziť dominanciu Barcelony a uspieť aj v európskych súťažiach.

Netreba pripomínať, že nemá príliš význam tipovať na výhru domácich s kurzom 1,16. Aj keď je prevdepdoobné, že Deportivo nestrelí ani gól, berúc do úvahy ich streleckú nemohúcnosť v tejto sezóne, aj kurz 1,5  na udržanie čistého konta Madridu nám pripadá trošku nízky. Odporúčame preto trochu netypický vklad na to, že padne menej ako 3,5 gólu. Deportivo totiž strelilo v tejto sezóne len 2 góly, pochybujeme teda, že rozvlní sieť Realu, zároveň však inkasovali len 5-krát a preto si nemyslíme, že Real strelí viac než 3 góly v zápase.

  • Tip: padne menej ako 3,5 gólu (kurz 1,45 na bwin.com)

Špecialitka: Zaujímavými tipmi môžu byť štyri rôzne kombinácie tipov 1-0 a 2-0 na zápasy Realu a Barcelony, s veľmi sľubnými výslednými kurzami približne okolo hodnoty 51,0.

Sevilla - Atletico Madrid, 17:00

Gregorio Manzano, ako nový tréner na lavičke Sevilly, bude vo svojom prvom zápase, keď Sevilla privíta Atletico Madrid, čeliť silnému odporu,  ale myslíme si, že jeho hráči zabojujú a dosiahnu víťazstvo (kurz 2,2).

Opakovanie minuloročného finále Kráľovského pohára sľubuje fascinujúci súboj, a preto je dosť prekvapujúce, že španielske televízne spoločnosti nevybrali tento zápas do hlavného večerného vysielacieho času.

Tak či tak, ide o zápas, ktorý si zaslúži našu špeciálnu pozornosť, pretože sa domnievame, že domáci sa môžu znovu ukázať v lepšom svetle a ukázať svoju kvalitnú hru. Hodnotu má určite aj kurz 3,5 na víťazstvo Sevilly na konci aj v polčase.

Treba povedať, že tento tip by sme určite nepreferovali, nebyť príchodu nového trénera, keďže sa nám určite viac páči hra, ktorú v súčasnosti predvádza Atletico Madrid.

Nedá sa uprieť fakt, že v domácom tíme je dostatok talentov. Hoci bol ich vzťah k trénerovi Alvarezovi otázny, veríme, že budú chcieť zanechať u nového trénera dobrý dojem a dosiahnuť dobrý výsledok.
Sevilla uričte cíti silu Atletica, berúc do úvahy jeho pohárový triumf  na štadióne Nou Camp v máji tohto roku. Prichádza však do tohto zápasu povzbudená víťazstvom  1-0 na pôde Borussie Dortmund v Európskej lige, na druhej strane Atletico uhralo doma s Leverkusenom iba remízu 1-1.

  • Tip 1: Sevilla porazí Atletico Madrid - 2,20 (Bwin) - stredný vklad
  • Tip 2: Sevilla vyhrá polčas aj celý zápas - 3,50 (Bet365) - menší vklad

Almeria - Malaga, 17:00

Stále si nie sme istí silou "novej" Malagy, ale obraz o jej hre sa nám ujasňuje každým ďalším zápasom. Treba uznať, že ju nemôžeme určite brať na ľahkú váhu. Mužstvo zo Slnečného pobrežia prehralo všetky tri domáce zápasy, ale vonku triumfovalo dvakrát. Hoci je ľahké povedať, že hráči Malagy sú stvorení na hru vonku, je pravdepodobné, že tento trend nebude takto pokračovať.

Podľa toho, čo sme mali možnosť vidieť, domáce zápasy proti Valencii, Seville a Zaragoze boli určite ťažšie, ako zápasy v Zaragoze a Getafe a aj zápas v Almerii by mal dodržať túto symetriu.

Predpokladalo sa, že zverencii trénera Lilla (Almeria) budú otrasení po domácej prehre s Levante a nedosiahnu v najbližšom zápase nejaký zázračný výsledok. Tím ale ukázal svoje útočné kvality a zvíťazil v poslednom kole na ihrisku La Corune 2-0.

Berúc do úvahy tieto skutočnosti očakávame v nedeľňajšom zápase na Estadio Juegos Mediterraneos útočný futbal, ktorý vyprodukuje viac ako 2,5 gólu. Skóre 11-11, ktoré má Malaga z piatich zápasov dáva tušiť, že strelci oboch tímov budú mať aj teraz dostatok šanci ukázať svoje kvality.

  • Tip: Padne viac ako 2,5 gólu (1,90 na bet365.com)