Main Content

Analýzy 7. kola anglickej Premier League: Celý program kola

sobota, 2. október 2010 11:41 | Autor: Sport7 sk

Analýzy 7. kola anglickej Premier League: Celý program kola
Analýzy 7. kola anglickej Premier League: Celý program kola | zdroj: SITA

Premier League pokračuje tento víkend siedmym kolom. V tom predchádzajúcom sa zrodilo prvé zakopnutie dovtedy dominantnej Chelsea, ktorá prehrala na ihrisku Manchesteru City. Tento víkend nás čaká ďalší megašláger, v Londýne sa stretne Chelsea s Arsenalom. Pripravili sme pre vás analýzu ku všetkým zápasom, tipy ktoré odporúčame nájdete na konci článku.


Sobota


Wigan vs Wolverhampton

Siedme kolo otvorí zápas, ktorý nepúta až takú veľkú pozornosť. Pre oba tímy je však nesmierne dôležitý. Wigan a Wolverhampton sú v tabuľke bok po boku, kde okupujú 17., resp. 18. priečku. Zápas môžeme označiť za šesťbodový. Wigan si v minulom kole priviezol cenný bod z Birminghamu, no v tejto sezóne ešte na vlastnom trávniku naplno nebodoval. Kurz na víťazstvo domácich je pre tipérov veľmi lákavý. Hostia ťahajú šnúru troch ligových prehier v rade, pričom však vždy do posledných minút siahali aspoň po bode. Vylúčená preto nie je v tomto zápase ani remíza, ktorej dávame väčšie šance aj my. Obranca hostí, veterán Jody Craddock, má v zápasoch s Wiganom úspešnú gólovú bilanciu, zaznamenal až 5 presných zásahov, preto kurz 29,00 ako na prvého strelca gólu je veľmi zaujímavý. Obrana domácich totiž nestojí na veľmi pevných nohách.

  • Náš tip: remíza


Birmingham vs Everton

Manažér Evertonu David Moyes má za úlohu dostať svoje mužstvo z dna tabuľky. Everton sa ako jediné mužstvo v tejto sezóne ešte netešilo z výhry. Nič ľahké nečaká Toffees ani v Birminghame. The Blues neboli porazení vo svojom stánku St. Andrew už 12 mesiacov. Myslíme si, že svoj rekord by ešte o pár mesiacov mohli predĺžiť. Birmingham má svoju silu v defenzíve, na ktorej stavia svoje domáce výkony. Oba tímy v uplynulom kole remizovali zhodne 0:0 a aj ich posledné dva vzájomné zápasy na St. Andrew sa skončili bez gólov. Kurz na bezgólovú remízu by bolo preto škoda neskúsiť.

  • Náš tip: remíza

Stoke vs Blackburn

Pre Stoke v tejto sezóne platí že ľahkovážny výkon v prvom polčase prináša oveľa lepší výkon v druhom polčase. Nie vždy to má síce trojbodový efekt, ale z posledných troch zápasov to Stoke prinieslo 7 bodov. Kľúčom k obratom v daných zápasoch boli góly Kenwyne Jonesa a práve tohto hráča by sa mali zadáci Rovers obávať. Bývalý útočník Sunderlandu je pre manažéra Stoke v momentálnej forme na nenahradenie. Jones skóroval v posledných štyroch zápasoch a nevidíme dôvod, prečo by v zápase s Blackburnom mal byť strelecky neúspešný. Sebavedomie hráčov Stoke stúpa každým zápasom a víťazstvom v sobotňajšom dueli by si upevnili postavenie v strede tabuľky.

  • Náš tip: víťazstvo Stoke

Sunderland vs Manchester United

Obrana United si v zápase Ligy majstrov vo Valencii po dlhšom čase konečne udržala čisté konto a preto sa od mužov Sira Alexa Fergusona očakáva v Sunderlande povinné víťazstvo. Červení diabli navyše ako jediný tím / spolu s Fulhamom / Premier League v tejto sezóne ešte nepoznajú trpkosť prehry. V uplynulej sezóne sa v Sunderlande podarilo naplno bodovať iba trom mužstvám, jedným z nich bol aj ManU. V prebiehajúcej sezóne si Manchester z trávnikov súperov priniesol len 3 body, keďže vo všetkých troch prípadoch len remizoval / Fulham, Everton, Bolton /. Tento víkend by si sériu remíz na ihriskách súperov mohli v Sunderlande predĺžiť.

Sunderland má v tejto sezóne vyššie ciele, pomýšľa dokonca na priečku zaručujúcu účasť v budúcoročnej edícii Europa League. V tejto sezóne sa im navyše proti favorizovaným tímom darí. Na domácom trávniku porazili Manchester City a remizovali s Arsenalom, bod si priniesli aj minulý víkend z Anfield Road za remízu 2:2 s miestnym FC Liverpool. V dobrej forme je zakončovateľ Darren Bent, ktorý skóroval do siete Citizens, aj do siete Arsenalu, dvakrát bol úspešný v Liverpoole. Šancu skompletizovať zbierku gólov proti všetkým favoritom má práve v tomto zápase, čo by sa mu mohlo aj podariť. Vzhľadom na to, že United absolvovali počas týždňa náročný výlet do Španielska, môžeme v tomto zápase očakávať menšie prekvapenie. Sunderland môže v zápase siahať po troch bodoch, reálna je remíza. Odporúčame taktiež Ázijský handicap +0,5.

  • Náš tip: remíza

Tottenham vs Aston Villa

Tottenham porazil v stredu FC Twente 4:1 na White Hart Lane v zápase Ligy majstrov, máme však silnú predtuchu, že ich dobrodružstvo v Champions League bude mať vplyv na ich tohtosezónne umiestnenie v Premier League.

Trúfame si povedať, že v prvej štvorke s istotou nebudú. Pripomeňme si, že po víťazstve v kvalifikácii LM s Young Boys, následne v lige doma podľahli Wiganu 0:1. Po zápase LM v Brémach čakali domáci fans na prvý gól svojich miláčikov až do 77.minúty, kedy otočili nepriaznivý stav zápasu s Wolves z
0:1 na 3:1. Minulý víkend prehrali na pôde trápiaceho sa West Hamu, medzitým vypadli z Carling Cupu po domácej prehre s Arsenalom 1:4. Program Spurs je nahustený a hosťom z Aston Villy inšpirovaným novým manažérom Gerardom Houllierom narástli krídla. Aston Villa pod jeho vedením bude produkovať štýl hry založený na rýchlych protiútokoch, čo by na domácich malo platiť. Kurz na víťazstvo hostí v tomto prípade môže vzbudiť pozornosť.

  • Náš tip: zvíťazí Aston Villa

 West Bromwich vs Bolton

Ani jeden z dvojice nemal zlý vstup do sezóny. West Brom je na vlastnom trávniku silný, s dlhým nosom už odchádzali Birmingham, Sunderland, Mancheter City / pohár /, aspoň bod si odviezol Tottenham. Najlepší výkon sezóny však paradoxne zaznamenali minulý víkend na ihrisku súpera, keď dobyli Emirates Stadium. Senzačne porazili Arsenal 3:2! Pre porovnanie uvedieme, že Bolton si od Arsenalu odniesol prehru v pomere 1:4. Treba však dodať, že Bolton hral v oslabení o vylúčeného Garyho Cahilla a Arsenal rozhodol o svojom víťazstve až v presilovke. V zápase ťažko predpovedať víťazstvo jedného z tímov, isté je, že oba tímy vyznávajú útočný štýl hry, preto by sa diváci mohli tešiť na gólové hody. Bolton v posledných troch predstaveniach vonku skóroval 5-krát, inkasoval však 6-krát. West Brom doma skóroval 5-krát, avšak celkovo už inkasoval až 11-krát, čo je takmer 2 góly na zápas. Zrodiť by sa mohla remíza s väčším počtom strelených gólov: 2:2 (kurz okolo 12,00), 3:3 (kurz okolo 67.00).

  • Náš tip: remíza

West Ham vs Fulham

Nepamätáme sa na časy, kedy Fulham nosil body z trávnikov súperov. Tento tím v uplynulých šiestich sezónach sa na trávniku svojho hostiteľa tešil z výhry iba v 9 prípadoch! Fulham napriek tomu nezostúpil do nižšej súťaže, čo svedčí o ich sile hlavne na domácej pôde. S novým manažérom Markom Hughesom však nastali lepšie časy. Fulham svoje výkony u súperov zlepšil, v tejto sezóne má z troch zápasov na konte 3 remízy, a to proti Boltonu, Blackpoolu a Blackburnu. West Ham uplynulý víkend síce porazil pred svojimi divákmi Tottenham, avšak myslíme si, že Spurs mali iba slabý deň. Predtým doma Kladivári prehrali s Boltonom 1:3, aj s FC Chelsea rovnako 1:3. V tomto prípade tipujeme v londýnskom derby víťazstvo hostí.

  • Náš tip: víťazstvo Fulhamu

Súhrn tipov na sobotu:

  • Jody Craddock otvorí skóre zápasu proti Wiganu
  • Bezgólová remíza medzi Birminghamom a Evertonom
  • Kenwyne Jones skóruje v zápase proti Blackburnu
  • Sunderland +0,5 Azijský handicap
  • Aston Villa zvíťazí na pôde Tottenhamu
  • Fulham vyhrá vo West Hame

Nedeľa


Manchester City vs Newcastle

Manchester City sa nachádza na 4.mieste v tabuľke, čo zaručuje vytúženú miestenku do elitnej spoločnosti Champions League. Víťazstvo nad úradujúcim majstrom FC Chelsea upevnilo pohodu v tíme Roberta Manciniho.

Nasledujúci duel proti nováčikovi z Newcastle na Eastlands by mal byť pre hráčov Citizens lahôdkou. Určite sa im nováčika neoplatí podceniť, body za domácu remízu už Citizens stralili s Blackburnom. To vzbudzuje u hostí iskierku nádeje, že by aj oni mohli v Manchestri s výsledkom niečo spraviť. Obrovské prekvapenie už muži Chrisa Hughtona zaznamenali v Carling Cupe, keď zvíťazili na Stamford Bridge nad Chelsea v gólovej prestrelke 4:3. V lige si 3 body priviezli už z Evertonu. Domáci Citizens určite chcú potvrdiť víťazstvo nad Chelsea aj v nasledujúcom domácom predstavení a o body v tomto zápase neprídu.

  • Náš tip: víťazstvo Manchestru City

Liverpool vs Blackpool

Telenovela v podaní FC Liverpool bude mať pokračovanie v zápase s Blackpoolom. Remízou v Utrechte v zápase Europa League The Reds predĺžili sériu zápasov bez výhry už na štyri. Návrat kapitána Stevena Gerrarda by mal byť pre manažéra Roya Hodgsona vykúpením. Práve on je nositeľom kvality v zápasoch FCL, navyše strieľa aj dôležité góly. Reprezentant Albiónu skóroval v posledných dvoch zápasoch až trikrát. Na listine strelcov by nemal chýbať ani tentokrát. Blackpool by nemusel domácim víťazstvo darovať ľahko, očakávame, že sa v zápase hostia výkonom pobijú o body. Liverpool však pôjde za víťazstvom a prekvapenie si na svoj účet už dovoliť nemôže. Útočník hostí Gary Taylor-Fletcher je v šestnástke súpera veľmi nebezpečný, zaznamenať by mohol čestný úspech svojho tímu.

  • Náš tip: zvíťazí FC Liverpool

Chelsea vs Arsenal

Gólové štatistiky Didiera Drogbu v zápasoch s Arsenalom sú úžasné. Kanonier Pobrežia Slonoviny zaznamenal v 10 súbojoch proti Gunners až 12 presných zásahov! V nedeľu bude preto pútať svojou prítomnosťou na trávniku veľkú pozornosť obrancov Arsenalu. Veľa sa diskutovalo o tom, prečo ho manažér Chelsea Carlo Ancelotti na pôde Citizens striedal už v 75.minúte. Sám Drogba povedal, že bol striedaním prekvapený. Všetko však už hodil za hlavu a v nasledujúcom zápase je odhodlaný potvrdiť svoje strelecké kvality. Vynechal aj duel Ligy majstrov proti Marseille, takže bude stopercentne oddýchnutý a pripravený v plnej sile. Zloženie obrany Arsenalu je navyše neisté. Veľký otáznik je nad gólmanom Fabianskim.

Obrana Gunners bude na Stamford Bridge pod oveľa väčším tlakom, ako tomu bolo počas týždňa v Belehrade, kde Arsenal zvíťazil 3:1 na trávniku Partizanu. Neistota v zadných líniách Kanonierov bude brzdiť aj útočne ladených hráčov. Očakávame domáce víťazstvo Chelsea a vylepšenie gólových štatistík Didiera Drogbu.

  • Náš tip: víťazstvo Chelsea


Súhrn tipov na nedeľu:

  • Steven Gerrard skóruje v zápase s Blackpoolom
  • Didier Drogba skóruje do siete Arsenalu