Main Content

VIDEO: Hamšíkov fantastický gól z 25 metrov zaistil Neapolu bod

piatok, 1. október 2010 13:39 | Autor: Sport7 sk

Kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie Marek Hamšík dokázal, prečo je pre taliansky prvoligový klub SSC Neapol taký cenný.

Dvadsaťtriročný ofenzívny stredopoliar sa vo štvrtok večer výrazne pričinil k tomu, že "Partenopei" vydolovali zo stretnutia 2. kola K-skupiny Európskej ligy UEFA 2010/2011 na pôde rumunskej Steauy Bukurešť aspoň bod za remízu 3:3, hoci po 16 minútach prehrávali na ihrisku súpera už 0:3.

Banskobystrický rodák prišiel na trávnik v druhom polčase ako striedajúci hráč za stavu 1:3, keďže minútu pred prestávkou znížil na priebežných 1:3 Vitale.

Chvíľa bývalého hráča bratislavského Slovana a talianskej Brescie potom prišla v 73. min. Slovenský záložník sa rozhodol vystreliť ľavačkou z viac ako 25 metrov a lopta po jeho delovke krásne zapadla k pravej žrdi domácej svätyne.

VIDEO: Fantastický gól Mareka Hamšíka z 25 metrov

"Som rád za ten gól. Oplatilo sa to skúšať aj z väčšej vzdialenosti," povedal na margo svojho presného zásahu Marek Hamšík prostredníctvom svojej oficiálnej internetovej stránky. Úradujúci najlepší futbalista SR priznal, že začiatok zápasu sa mu z lavičky náhradníkov sledoval veľmi ťažko. "Vtedy to na striedačke vyzeralo všelijako. Bolo to zlé," priznal Hamšík.

O to väčšia bola radosť zverencov trénera Waltera Mazzarriho, keď v 98. min nadstaveného času vyrovnal na 3:3 Edinson Cavani.

Po tomto góle začalo celé mužstvo brejkovať. "Bolo to také spontánne. Ako prvý to urobil práve Edinson a potom sme sa k nemu pridali všetci," povedal odchovanec Jupie Podlavice a dodal: "To, že sme z 0:3 dokázali uhrať remízu, svedčí o charaktere a sile mužstva. V Bukurešti sme však mohli aj vyhrať, šance sme na to mali. Ale po zlom začiatku vďaka aj za tú remízu."