Main Content

Zlý zápas, blamáž a zaslúžená prehra: Klopp sa oprel do svojho tímu, Liverpool na toto nezabudne

piatok, 12. apríl 2024 11:34 | Autor: TASR

Jürgen Klopp
Jürgen Klopp | zdroj: TASR

Futbalisti FC Liverpool zaznamenali prvú prehru na svojom štadióne po takmer 14 mesiacoch. Atalanta Bergamo dokázala ako vôbec prvý tím v prebiehajúcej sezóne dobyť Anfield, keď v úvodnom zápase štvrťfinále Európskej ligy prekvapujúco triumfovala na ihrisku favorita 3:0.

"Ó, Bože. Bol to z našej strany naozaj zlý zápas," reagoval bezprostredne po domácej blamáži tréner Jürgen Klopp pre DPA. "Bol to podpriemer a zaslúžili sme si prehrať. Začali sme síce dobre, no nepokračovali sme v tom. Inkasovali sme prvý gól a potom sme boli všade a zároveň nikde. Zvláštny zápas, v niektorých momentoch som hráčov nespoznával. Môžeme sa teraz cítiť zle, ale iba jednu noc, potom sa už musíme sústrediť na súboj s Crystal Palace," uviedol kouč s výhľadom na ďalší dôležitý víkendový zápas v tesnom boji o titul v Premier League.

Domáci "Reds" nastúpili v pozmenenej zostave a Mohamed Salah, Dominik Szoboszlai, Andrew Robertson či Luis Diaz sa dostali na ihrisko až v druhom polčase za stavu 0:1. Liverpool mal v úvode prevahu i šance, no Darwin Nunez sám pred brankárom netrafil a strela Harveyho Elliotta sa odrazila od brvna do žrde a von z bránky.

Hosťom vyšli dva podobné protiútoky po pravej strane, na ktorých konci bol Gianluca Scamacca. V 38. minúte mu prihral do stredu šestnástky Davide Zappacosta a po hodine hry oblúčikom Charles de Ketelaere. Salahov gól z 80. minúty potom neplatil pre ofsajd, no zásah Maria Pašaliča o tri minúty neskôr áno a Atalanta tak ide domov s náskokom rozdielu triedy. "Nemám potuchy, či dokážeme vonku vyhrať 3:0. Samozrejme, pokúsime sa o to, ale teraz nie je ten správny moment na silné reči. Tešíme sa na odvetu, ale budeme o nej rozmýšľať až po lige," povedal Klopp.

Doplnil ho obranca a kapitán Virgil van Dijk: "Samozrejme, že takéto niečo zabolí. Doma sme naozaj dlho neprehrali. Boj o postup sme však ešte nevzdali. Ak by sme neverili, nemusíme do Talianska ani cestovať. Ale po výsledku 0:3 je naša situácia poriadne ťažká." Liverpool ukončil domácu šnúru 33 duelov bez prehry, piatu najdlhšiu v histórii klubu. Naposledy na Anfielde uspel Real Madrid vo februári minulého roka v osemfinále Ligy majstrov (5:2). O tri góly doma Liverpool prehral v histórii európskych súťaží iba s Realom (aj v októbri 2014 - 0:3) a teraz s Atalantou.

Tréner hostí Gian Piero Gasperini netajil nadšenie: "Dnešný večer bol jednoducho úžasný. Jediného hráča som vystriedal až v závere, pretože je ťažké siahnuť do tímu, ktorý sa 90 minút držal parádnym spôsobom. Takéto víťazstvo sa musí osláviť, no všetci vieme, že musíme ešte všetko dokončiť o sedem dní v Bergame, pretože Liverpool je naozaj silný tím a dokáže rýchlo nastrieľať góly. Budeme musieť odohrať ďalší precízny zápas."