Main Content

Analýzy EL-UEFA: Zaujímavé tipy na štvrtok 30. septembra

štvrtok, 30. september 2010 14:16 | Autor: Sport7 sk

Analýzy EL-UEFA: Zaujímavé tipy na štvrtok 30. septembra
Analýzy EL-UEFA: Zaujímavé tipy na štvrtok 30. septembra | zdroj: Dr-bet.com

Rovnako ako Liga majstrov tak aj Európska liga UEFA pokračuje tento týždeň druhým kolom, v ktorom nás čaká ďalšia porcia zaujímavých zápasov. My sme pre vás vybrali dva súboje, na ktoré sa podľa nás oplatí vsadiť. Minulé kolo sme tipovali so 100% úspešnosťou, keďže vyšli tipy na oboch strelcov gólov. Tentokrát tipujeme jeden konečný výsledok a jedného strelca. Držte nám palce.

Manchester City - Junventus Turín, 21.05

Manchester City sa doma stretne s talianskym Juventusom Turín. Očakáva sa, že v tomto zápase domáci potvrdia svoj post favorita celej súťaže. Predpokladáme, že Juventus pre nich nebude tvrdý oriešok.

Pred pár rokmi by si fanúšikovia Citizens ani len netrúfli vysloviť, že by dokázali poraziť dvojnásobného európskeho šampióna a talianskeho giganta. Teraz sa však karta obracia a dá sa pokojne povedať, že remíza by sa považovala za sklamanie.

Kurzy na výhru hostí sú rozdielne. Portál Bwin ponúka kurz 1.65, no ďalší portál, Bet365, ponúka kurz 5.00. Stávkový portál Betsson vypísal na remízu kurz 3.75.

Tím Starej Dámy však potrebuje výhru. V prvom zápase skupiny totiž len remizovali s poľským Lechom Poznaň, zatiaľ čo hráči Manchestru vyhrali 2:0 nad tímom Red Bull Salzburg.

Juventus začal Európsku Ligu v treťom predkole. V uplynulej sezóne skončil až siedmy a tak si postup do skupinovej fázy musel tvrdo vybojovať na ihriskách Shamrocku Rovers a Sturmu Graz.

Vo svojom úvodnom zápase v skupine hrali vyrovnaný zápas s poľským majstrom Lechom Poznaň. Tesne pred koncom zápasu vyhrávali 3:2, no v nadstavenom čase ich schladil Artjoms Rudnevs a získal tak cenný bod pre Poliakov.

Tréner Juventusu, Del Neri, má obavy zo svojej deravej defenzívy. Citizens totiž majú veľmi dobre fungujúci útok. Po nedeľňajšom zápase s Cagliari (vyhrali 4:2, pozn. red.) totiž povedal: „Stále robíme veľmi veľa chýb v obrane a musíme sa zlepšiť.“ V domácej lige už inkasovali dokopy 9 gólov. Aj vďaka tomu sa nachádzajú v strede tabuľky so siedmimi bodmi z piatich zápasov. Paradoxne, Juventus dosiaľ v talianskej najvyššej súťaži nastrieľal najviac gólov. Proti obrane tímu z Manchestru to však budú mať ťažké. V desiatich ligových a pohárových zápasoch inkasovali len štyrikrát.

Tréner domácich, Roberto Mancini, je však tiež pod tlakom. Očakáva sa od neho, že na Eastlands prinesie tento rok nejaké trofeje. Po minulotýždňovom vypadnutí z anglického Carling Cupu tak bude musieť začať brať Európsku Ligu veľmi vážne.

Slabé výsledky proti Blackburnu a Sunderlandu trochu podkopali nádeje na titul. Výhra 1:0 nad Chelsea FC, ktorá ťahala 5-zápasovú šnúru víťazstiev, však môže hráčov nakopnúť k ďalším bojom o titul.

Manciniho mužstvo si v siedmych zápasoch z doterajších desiatich udržalo čisté konto. Tipujeme teda, že Citizens porazia Juventus „na nulu“. Stávková kancelária Bwin ponúka na tento tip kurz 2.95.


FC Utrecht - FC Liverpool, 19.00

FC Liverpool sa bude snažiť zahodiť za hlavu domáce problémy a poraziť domáci FC Utrecht.  The Reds prežívajú najhorší začiatok sezóny za posledných 18 rokov. Zo šiestich ligových zápasov majú len šesť bodov a ich vypadnutie z Carling Cupu proti štvrtoligovému Northamptonu je jedna z najzahanbujúcejších prehier v histórii klubu.

Tréner Hodgson vedel, že to nebude ľahká práca, no je to ešte ťažšie ako si to sám predstavoval. Bude teda potrebovať viac trpezlivosti od fanúšikov.

Po zápase so Sunderlandom (2:2, pozn. red.) sa snažil hľadať pozitíva: „Vidím veľmi dobré znamenia, že sa veci začínajú meniť k lepšiemu.“. Z hľadiska väčšiny pozorovateľov to však bolo len ďalšie sklamanie.
Naopak, počínanie tímu z Anfield Road v Európskej Lige je veľmi dobré. Vyhrali všetkých päť zápasov, vrátane poslednej výhry 4:1 proti Steaue Bukurešť. Očakávame však, že proti holandskej vychádzajúcej hviezde sa budú trápiť.

O mladom útočníkovi Utrechtu, Rickym van Wolfswinkelovi, sa povráva, že viaceré anglické kluby ako Liverpool, Tottenham a Everton si ho pridali do hľadáčika. Dostal sa tam vďaka svojim výborným výkonom v predkolách Európskej Ligy. Tento zápas preňho znamená ďalšiu šancu dostať sa do povedomia verejnosti a predstaviteľov klubov.

Tento len 21-ročný útočník má na konte už šesť gólov v tejto súťaži, vrátane skvelého hetriku v kvalifikácií proti Celticu Glasgow. Taktiež momentálne patrí medzi top strelcov holandskej Eredivisie. Na to, že Van Wolfswinkel skóruje v tomto zápase, je v kancelárii Paddy Power vypísaný kurz 12/5.

Naše tipy na Európsku ligu:

  • Manchester City porazí Juventus Turín na nulu (kurz 2,95 na bwin.com)
  • Ricky Van Wolfswinkel strelí gól (3,25 na bet365.com)