Main Content

Analýzy 2. kola španielskej Primera División: Celý víkendový program

piatok, 10. september 2010 21:50 | Autor: Sport7 sk

Analýzy 2. kola španielskej Primera División: Celý víkendový program
Analýzy 2. kola španielskej Primera División: Celý víkendový program | zdroj: SITA

Prichádzame k vám s analýzami k 2. kolu španielskej Primera Division. Naše tipy nájdete na konci článku. Ak máte na naše tipy iný názor budeme radi, keď ho vyjadríte v diskusií pod článkom. Veríme, že vám naša analýza pomôže pri víkednovom tipovaní.

Barcelona vs. Hercules

Barcelonské “vojsko”  pokračuje vo svojom úspešnom ťažení tam, kde skončilo predchádzajúcu sezónu.  Po bezproblémovom víťazstve rozdielom triedy nad tímom Racing Santander v  prvom kole je len veľmi ťažké predstaviť si, že nováčik Hercules by mohol Barcelonu v ďalšom boji nejako ohroziť.Príliš zavážiť by nemalo ani to, že niekoľko Guardiolovych kľúčových hráčov muselo odcestovať na druhú stranu zemegule kvôli bezvýznamnému priateľskému zápasu v Argentíne, takisto ako to nevadilo ani v prípravnom období pred začiatkom sezóny, keď mal Guardiola týchto hráčov k dispozícii iba počas dvoch týždňov. Nepredpokladáme, že neskúsený tím z Alicante by bol nejakým vážnym súperom pre Barcelonu a preto sa dá očakávať je jednoznačné víťazstvo majstra.

Bohužiaľ, kurzy na víťazstvo Barcelony sú nízke, anglickí bookmakeri pri víťazstve o dva góly vypísali kurz 1,28, pri troch góloch 1,67 a pri štyroch len 2,6, takže týmto stávkam sa pravdepodobne tipujúci vyhnú...


Real Madrid vs Osasuna

Jose Mourinho rozprával pred sezónou o nutnosti vybudovania novej klubovej identity v Reale Madrid.  Bezgólová remíza s Realom Mallorca pred dvoma týždňami dáva tušiť, že že Mourinho má dostatok dôvodov na to, aby išiel tvrdo za svojim cieľom a prebudoval tím od základov.
Čisté vzťahy boli vždy základom Mourinhovej futbalovej filozofie a hoci si “pusinky” nikdy nerobili ťažkú hlavu so zápasov, v ktorých nestrelili gól, uvedomujúc si svoje individuálne kvality a prevahu nad väčšinou svojich súperov, portugalský tréner nie je z tých, ktorí sa spoliehajú na náhodu.Uvedené skutočnosti môžu znamenať, že výkony Madridu v najbližších týždňoch budú dosť rozkolísané a s veľkou radosťou sa na ich hru dať pozerať nebude, ale na druhej strane je to šanca pre stávkarov zarobiť na lepších kurzoch.

Osasuna bola v posledných sezónach väčšinou nevýrazná a berúc do úvahy aj ich posledný výkon v domácom bezgólovom zápase proti Almerii, nedá sa očakávať nejaký extrémny úspech ani v hlavnom meste.
Očakávania: Ťažko sa rozhodnúť, ako správne zatipovať. Zaujímavý je kurz 2,75 na to, že padne menej ako 2,5 gólu, ale my skôr vsadíme na sľubnú šancu, že Real si udrží čistý štít (kurz 1,83).

Athletic Bilbao vs Atletico Madrid

Atletico začalo svoju sezónu vo vynikajúcej forme, keď na svojom domovskom štadióne prevalcovalo Sporting Gijon 4-0, ale tento zápas by nám mal napovedať viac o jeho reálnych šanciach na Ligu majstrov.
Vysoké víťazstvá na domácej pôde nie sú pre Atletco ničím novým, problémom je skôr víťaziť viackrát po sebe. Náznaky,  že mužstvo sa v tomto ohľade pod kvalitným vedením trénera Floresa zlepšilo, by sa víťazstvom na štadióne San Mames mohlo výrazne potvrdiť.

Baskické Bilbao musí vždy brať do úvahy veľmi silných súperov vo svojom regióne,  na druhej strane, pokiaľ by pokračovali vo vytrvalom raste pod vedením Joaqina Caparrosa, ich pozícia a postavenie v tabuľke by mohli byť oveľa lepšie.A naozaj, ozýva sa stále viac odborníkov, ktorí v súčasnosti považujú Bilbao za vážneho adepta na Ligu majstrov

Villarreal vs Espanol


Espaňol získal v posledných sezónach povesť tímu, ktorý sa pomalšie rozbieha. V súčasnosti ale  všetko nasvedčuje tomu, že tým by mohol uhrať dobrý výsledok a víťazstvo hostí na štadióne El Madrigal nie je vôbec nereálne.
Pred dvanástimi mesiacmi  začiatkom minulej sezóny boli očakávania fanúšikov veľmi vysoké. Tím sa presťahoval na nový štadión, dosahoval dobré výsledky pod vedením Mauricia Pochettina, ale jeho rozbeh spomalila šokujúca smrť Daniho Jarqueho, takže bolo iba prirodzené, že počas celej jesene sa tím  nedostal do skutočnej formy.

Espaňol  nedáva mnoho gólov a má tendenciu zahrať zle proti slabšiemu súperovi, ale zvyčanje môžete vsadiť ná to, že vypnúť k dobrým výkonom proti silnému súperovi. Či ale  ešte Villarreal stále spadá do tejto kategórie, je nejasné, aj keď ich víťazstvo pred dvoma týždňami by mohlo napovedať, že tréner našiel spôsob, ako vytvoriť zohratý tím z množstva nových hráčov.


Sevilla vs Deportivo

Sevilla si mohla víťazstvom 4-1 v prvom kole čiastočne zahojiť rany po šokujúcom vypadnutí z Ligy majstrov, ale neveríme im až tak xxx
La Coruňu opustilo  cez letnú prestávku niekoľko hráčov zvučného mena, ale ich bezgólovú remízu so Zaragozou môžeme chápať aj ako odkaz od trénera Lotinu, že dokáže vytvoríť súdržnú a disciplinovanú formáciu z hocijakého “materiálu”, ktorý má k dispozícii. V Seville je cítiť napätie a ak sa nedostane rýchlo na vrchné priečky tabuľky, nebude to trvať dlho a dôvera  fanúšikov, aj tak už oslabená po vypadnutí z Ligy majstrov  sa môže veľmi rýchlo obrátiť proti  svojmu tímu. Čo sa týka tipovania, zaujímavý je tip, že padne menej ako 2,5 gólu, kurzom 1,9.



Výber z ostatných zápasov:

Vzrušenie v Malage, sprevádzajúce prevzatie klubu Abdullahom Al-Thanim  položilo príliš veľkú záťaž na plecia domácich hráčov, takže nedokázali v prvom kole osláviť jeho príchod víťazstvom a podľahli dobre hrajúcej hosťujúcej Valencii.
Na prvý pohľad to vyzerá tak, že hráči Malagy sú už dopredu odpísaní aj pre zápas v Zaragoze.

Na základe výsledkov z minulej sezóny sa zdá byť výsledok jasný, aj keď po mnohých zmenách na Slnečnom pobreží  je aktuálny aj špekulatívny tip na víťazstvo hostí.
Zaragoza začala sezónu bezgólovou remízou na pôde La Coruňe, tento výsledok nám ale o forme tímu veľa nenapovedal.

Vychádzať môžeme z výkonov, ktoré tím podával minulú sezónu. Napriek tomu, že po zimnej prestávke sa tím pod vedením novovymenovaného trénera Josého Aurelia Gaya skonsolidoval, ešte stále musí vyriešiť niekoľko problémov, aby sme mu mohli dôverovať pri stávkovaní.

Preto dôverujeme skôr bývalému trénerovi FC Porta, Jesualdovi Ferreirovi a predpokladáme, že získa svoje prvé víťazstvo na opačnej strane Pyrenejského poloostrova.

Tipy:
 

  • Real Madrid si udrží čisté konto
  • Malaga porazí Zaragozu
  • Espaňol porazí Villarreal


 

Čítajte tiež analýzy k ďalším európskym ligám
Corgoň liga (8. kolo)
Premier League (4. kolo)
Séria A (2. kolo)
1. Bundesliga (3. kolo)
Primera Division (2. kolo)