Main Content

Team Sky po tragédii odstúpil z Vuelty

sobota, 4. september 2010 13:01 | Autor: TASR

Britský cyklistický tím Sky sa rozhodol po piatkovom úmrtí svojho maséra stiahnuť svojich jazdcov z pretekov Okolo Španielska.

Štyridsaťtriročný Txema González po piatich dňoch strávených v nemocnici podľahol neznámemu bakteriálnemu vírusu a napadnutí boli medzitým viacerí členovia tímu vrátane cyklistov. Z piatkovej 7. etapy musel z tohto dôvodu odstúpiť Španiel Juan Antonio Flecha.

"Zvážili sme všetky možnosti a napokon sme sa zhodli, že toto rozhodnutie bude správne. Txemova smrť zasiahla každého z nás. Stratili sme dobrého priateľa a rešpektovaného kolegu," uviedol v tímovom vyhlásení šéf britského zoskupenia Sky Dave Brailsford. Zároveň priznal, že odstúpenie troch cyklistov tohto družstva z Vuelty počas pretekov nemalo priamu súvislosť s ochorením ich maséra, ale obozretnosť je v tomto prípade potrebná. Aj preto Team Sky v tohtoročných pretekoch končí. Pelotón si pamiatku zosnulého pripomenul minútou ticha pred štartom sobotňajšej 8. etapy z Villeny do Xorret del Catí (188,8 km). Gonzálezov pohreb by sa mal uskutočniť na budúci týždeň v Španielsku a mali by sa na ňom zúčastniť všetci členovia tímu Sky.

Masér a fyzioterapeut Txema González pochádzajúci z Baskicka bol v minulosti amatérskym jazdcom tímov Euskaltel-Euskadi a Saunier Duval a členom Sky sa stal až začiatkom tohto roku. "Je to novinka, ktorú by sme asi nikdy nechceli počuť. Strašné, čo sa stalo. Vedeli sme, že je s ním zle, ale na to najhoršie sme nepomysleli. Je nám to veľmi ľúto," vyjadril svoju sústrasť členom britského tímu Sky šéf Vuelty Javier Guillén.

SITA, Reuters
© WEBNOVINY