Main Content

Petacchi vyhral 7. etapu, P. Velits stále piaty

piatok, 3. september 2010 18:30 | Autor: TASR

Víťazom 7. etapy 65. ročníka cyklistických pretekov Vuelta a Espaňa z Murcie do Orihuely (187,1 km) sa stal taliansky šprintérsky špecialista Alessandro Petacchi z tímu Lampre-Farnese.

Skúsený tridsaťšesťročný pretekár zaokrúhlil počet svojich triumfov na pretekoch Okolo Španielska na dvadsať a tešil sa po troch rokoch. V záverečnom hromadnom špurte zdolal Brita Marka Cavendisha z tímu HTC-Columbia a Argentínčana Juana Josého Haeda zo Saxo Banku. Slovenský pretekár Peter Velits (HTC-Columbia) obsadil 53. miesto v čase víťaza a v celkovej klasifikácii si udržal výborné 5. miesto s odstupom 16 sekúnd za lídrom Phlippom Gilbertom z Belgicka. Druhý z Velitsovcov Martin skončil v piatkovej etape na 170. pozícii a k celkovej svojej strate pripísal ďalších 1:36 min.

Piatková etapa podľa predpokladov nepriniesla žiadne zmeny na horných priečkach celkovej klasifikácie. Za vedúcim Gilbertom z tímu Omega Pharma-Lotto nasleduje dvojica Španielov Igor Anton (Euskaltel-Euskadi) a Joaquín Rodríguez (Kaťuša) s odstupom 10 sekúnd. Štvrtý Talian Vincenzo Nibali (Liquigas) stráca 12 sekúnd.

SITA
© WEBNOVINY