Main Content

Analýzy 3. kola anglickej Premier League: Celý víkendový program

nedeľa, 29. august 2010 01:31 | Autor: Sport7 sk

Analýzy 3. kola anglickej Premier League: Celý víkendový program
Analýzy 3. kola anglickej Premier League: Celý víkendový program | zdroj: SITA

Doplnený kompletný víkendový program.

 

 

Bolton Wanderers - Birmingham City, nedeľa 14:30

Obe strany majú za sebou úspešný vstup do sezóny, na konte majú po 2.kolách zhodne po 4 body a sú v tabuľke bok po boku. Bolton Wanderers v prvom domácom zápase len remizoval 0:0 s Fulhamom a práve v nasledujúcom dueli by si mohli zverenci Owena Coyla pripísať prvé víťazstvo v sezóne pred domácim publikom. Na Reebok Stadium už proti Fulhamu výrazne dominovali, žiaľ gól sa im streliť nepodarilo. Všetko si však vynahradili v 2.kole na pôde West Hamu, aj zásluhou Švéda Elmandera, od ktorého sa góly očakávajú aj v budúcich kolách.

Hosťujúci Birmingham pod vedením Alexa McLeisha sa zdá byť v defenzíve ľahšie prekonateľný, 2 góly inkasovali na pôde Sunderlandu v 1.kole a 2 góly inkasovali aj pred vlastnými fans počas týždňa v Carling Cupe, keď zdolali účastníka League One Rochdale 3:2, hoci McLeish urobil v zostave až 8 zmien. McFadden, ktorý skóroval proti Rochdale z penalty striedal už počas prestávky, nakoľko sa sťažoval na bolesti slabín a proti Boltonu zrejme nenastúpi. Wanderers na Reebok Stadium zdolali Birmingham v poslednom kole minulej sezóny 2:1 a myslíme si, že výsledok sa zopakuje aj v tomto zápase.

Náš tip/y: Bolton (kurz 2.04)

   

Sunderland - Manchester City, nedeľa 16:00

Citizens v pondelňajšej dohrávke naznačili svoju silu, keď zdolali Liverpool 3:0 a do Sunderlandu cestujú po ďalšie 3 body. Pred štartom novej sezóny sa priaznivci City obávali, ako sa manažérovi Robertovi Mancinimu podarí zladiť hviezdy, na ktoré počas letných prestupov majiteľ Citizens nešetril. Všetko sa zdá byť v najlepšom poriadku, Manchester City sa cez Temešvár prebojoval do skupinovej fázy Europa League bez inkasovaného gólu a zverenci Manciniho dokonca v novej sezóne ešte v súťažnom zápase neinkasovali a to odohrali už 4 zápasy. Skvelý debut zaznamenal aj James Milner, posila z Aston Villy, po menších problémoch s kolenom je k dispozícii aj bývalý útočník Interu Miláno Mario Balotelli.

Sunderland má na konte jeden bod za domácu remízu s Birminghamom, keď už prehrával 0:2, no v závere stihol streliť dva góly. Prehru si doniesli od nováčika z West Brom. Pre Sunderland bude ťažké zlomiť obranný val Citizens, kde vyčnieva záložná dvojica Yaya Toure – De Jong. Bývalý hráč Barcelony Yaya Toure ukázal v zápase proti Liverpoolu aj útočné chúťky a na pôde Black Cats by sa mohol strelecky presadiť. Sunderland sa spolieha hlavne na svojho kanoniera Darrena Benta, ktorý strelil počas tejto sezóny už 3 góly, dva z toho v zápase Carling Cupu proti Colchestru. Ani Bent však nebude schopný zabrániť porážke svojho klubu a Manchester City si odvezie zo Stadium of Light všetky body.

Náš tip/y: City (kurz 1.76)

   

Liverpool - West Bromwich Albion, nedeľa 16:00

Liverpool sa s menšími ťažkosťami prebojoval do skupinovej fázy Europa League, keď až v závere zápasu otočil nepriaznivé skóre a napokon odchádzali Gerrard a spol z Trabzonu s víťazstvom 2:1. V Premier League ich čaká nováčik z West Bromwichu a manažér Roy Hodgson očakáva prvé víťazstvo od svojich hráčov. V uplynulom kole podľahli na pôde Manchestru City rozdielom triedy 0:3. Ak sa chcú pobiť o miesto zaručujúce účasť v budúcoročnej kvalifikácii Champions League, musia začať vyhrávať. Neospravedlňuje ich ani fakt, že úvodné zápasy odohrali so svojimi najväčšími konkurentmi.

FC Liverpool je po dvoch kolách v tabuľke iba s jediným bodom, blízko k víťazstvu bol v 1.kole na Anfield Road v zápase proti Arsenalu, ale brankár Pepe Reina si nešťastne vsietil vlastný gól a The Reds hrali oslabení o vylúčeného Joe Colea. Späť v zostave by sa mal objaviť Fernando Torres a kapitán Steven Gerrard, ktorí v Turecku nenastúpili, pripravení sú taktiež Daniel Agger a Milan Jovanovic. Napriek tomu, že Liverpool odohral počas týždňa ťažký zápas v Europa League, s The Baggies by si mal poradiť bez väčších problémov. Nováčik si odnášal v 1.kole zo Stamford Bridge 6 gólov, doma si však dokázali poradiť so Sunderlandom vďaka gólu Petera Odemwingieho, nového muža v kádri West Brom. V Carling Cupe zvíťazili na pôde Leytonu Orient 2:0, čo sa však v Liverpoole opakovať nebude. Očakávame dominanciu The Reds a prvé víťazstvo Liverpoolu v sezóne.

Náš tip/y: Liverpool (kurz 1.23)

   

Aston Villa - Everton, nedeľa 17:00

Aston Villa sa momentálne zdá byť ľahkou obeťou a Everton by ako dravec mohol ranenú korisť bez problémov doraziť. Villa šokujúco prehrala na ihrisku Newcastle 0:6 a vo štvrtok sa porúčala aj z Europa League po prehre na vlastnej pôde s Rapidom Viedeň 2:3, pričom si z prvého zápasu priviezla nádejný výsledok do odvety 1:1.  Stiliyan Petrov nepremenil pokutový kop, čím len potvrdil nemohúcnosť Villanov. Ako tieto dva zápasy poznačia psychiku hráčov, uvidíme už v najbližšom stretnutí. Petrov sa pre médiá vyjadril, že herný prejav mužstva nie je zlý, dokážu si vytvoriť dostatok šancí, koreňom problému je ich premieňanie a nedostatočný dôraz v defenzíve. Dočasný manažér Kevin MacDonald sa nevie rozhodnúť, či prevezme žezlo natrvalo, s mužstvom zaznamenal jediné víťazstvo v úvode sezóny proti West Hamu 3:0. V nedeľňajšom zápase visí otáznik nad Gabrielom Agbonlahorom, ktorý v zápase s Rapidom striedal počas prestávky.

Everton taktiež musí zlepšiť svoje výkony, ak si chce zaručiť miestenku v budúcoročných edíciách európskych súťaží. Prvý zápas prehrali Toffees v Blackburne tesne 0:1, aby nedokázali zdolať na domácom trávniku Wolverhampton a v Goodison Parku len remizovali 1:1. Chuť si vylepšili víťazstvom nad Huddersfieldom 5:1 v Carling Cupe, pri ktorom bol aj Ján Mucha, čo by im mohlo dodať sebavedomie a trápiacich sa Villanov poraziť. Vo Villa Parku tipujeme víťazstvo hostí.

Náš tip/y: Everton (kurz 2.65)

   

 

Blackburn Rovers - Arsenal, sobota 13:45

The Gunners po hladkom víťazstve na Emirates Stadium s nováčikom z Blackpoolu 6:0 sú plní sebavedomia a odhodlania pokračovať v nastúpenom trende. Individuálnym výkonom zaujal autor troch gólov Theo Walcott, ktorý po absolvovaní celej letnej prípravy na sezónu, môže byť jednou z najväčších postáv v tíme Arsenalu. Bookmakeri si myslia, že gólovo sa presadí aj na trávniku Rovers. Blackburn sa uplynulú sobotu vrátil z Birminghamu s prehrou 1:2, keď nedokázal udržať vedenie 1:0.

V úvodnom zápase 3.kola Premier League by hráči Rovers chceli zopakovať výsledok z minulej sezóny, kedy sa im podarilo Arsenal na domácom trávniku v Ewood Parku zdolať 2:1, ale zverenci Sama Allardyce sa momentálne trápia v koncovke. V Birminghame nevyužili niekoľko vyložených príležitostí a potom sa zápasy ťažko vyhrávajú. Aj keď výkon Rovers nebol zlý, na tímy z top štvorky to stačiť nebude. Dovolíme si tvrdiť, že Arsenal si z Blackburnu odvezie 3 body a Theo Walcott si pripíše minimálne jednu gólovú čiarku.

Náš tip/y: Arsenal (kurz 1,65)

   

Wolverhampton Wanderers - Newcastle United, sobota 16:00

Po zápase Newcastle s Aston Villou, ktorý skončil výsledkom 6:0, sa skloňovalo hlavne meno Andyho Carrolla, autora hattricku. V útočníkovi vidia fanúšikovia Newcastlu nástupcu Alana Shearera a preto bude zaujímavé sledovať, ako sa Carroll dokáže vyrovnať s tlakom, pretože dostal pozvánku aj do reprezentačného výberu za Albión! Vo Wolverhamptone sa očakáva, že on bude strelcom úvodného gólu v zápase.

Wolves má úspešný vstup do sezóny, z dvoch zápasov má na konte 4 body. V zápase Carling Cupu zdolali Southend až v predĺžení, no manažér Mick McCarthy urobil v zostave niekoľko zmien. Táto dvojica tímov sa zdá byť v danom momente vyrovnaná, nebude prekvapením, ak sa o body na Molineux Stadium podelia.

Náš tip/y: remíza (kurz 3,02)

   

FC Chelsea - Stoke City, sobota 16:00

Obhajca trofeje Premier League vkročil do novej sezóny naozaj impozantne! V dvoch zápasoch strelili hráči zo Stamford Bridge až 10 gólov a ani jeden neinkasovali. Pravdou je, že ani od West Bromwichu, ani od Wiganu sa zázrak neočakával. Chelsea však ukázala obrovskú chuť do hry, súperov nepodcenila a manažér Ancelotti si hru svojich zverencov v súčasnosti užíva. Majster privíta v 3.kole súpera zo Stoke, ktorého hráči majú v živej pamäti prehru na Stamford Bridge 0:7 z apríla tohto roku. Ancelotti preto nič iné ako 3 body ani neočakáva.

Stoke vstúpilo do sezóny dvoma prehrami, zhodne 1:2, najskôr vo Wolverhamptone, potom pred domácim publikom s Tottenhamom. Problém vyhrať mali aj počas týždňa, keď odohrali zápas Carling Cupu, horkoťažko zdolali Shrewsbury 2:1, účastníka League Two. Najlepšie výkony v posledných dvoch zápasoch za Stoke podal Jon Walters, ktorý prišiel cez prestupové obdobie z Ipswichu. The Potters, ako znie prezývka hráčov Stoke, nečaká na Stamford Bridge prechádzka ružovým sadom.

Z posledných piatich vystúpení na trávniku Chelsea, vrátane jedného zápasu FA Cupu, si ani raz nepripísali čo i len bod. Aj skóre 15:2 hovorí jasne v prospech obhajcu trofeje. Očakávame opäť jasné víťazstvo FC Chelsea, zaujímavá by mohla byť stávka s dvojgólovým handicapom.

Náš tip/y: Chelsea (kurz 1,11)

   

Blackpool - Fulham, sobota 16:00

 

Kouč Blackpoolu Ian Holloway odmietol úvahy novinárov, že nálada jeho zverencov je po výprasku od Arsenalu 0:6 skleslá. Jeho hráči na Emirates Stadium hrali od 30.minúty iba s 10 mužmi v poli a tak bola úloha zastaviť útoky Kanonierov priam nemožná. Holloway dokonca povedal, že úsmev z pier by mu nezmizol, ani keby jeho tím prehral 0:14! Blackpool sa bude snažiť hrať svoj otvorený štýl hry, na čo bude často doplácať gólmi vo vlastnej sieti. Hostia si v minulom kole pripísali na domácom trávniku cenný bod za remízu 2:2 s Manchestrom United.

Fulham sa pod vedením Marka Hughesa dostáva do formy a muž, ktorý by mal z tohto ťažiť, je záložník Dickson Etuhu, ktorý sa pre médiá vyjadril, že manažér Hughes vrátil tímu sebavedomie a pracovať pod jeho vedením je radosťou. Etuhu taktiež dúfa, že sa mu začne dariť aj strelecky. Skórovať mohol už proti Manchestru United, ale Van der Sar jeho príležitosť zneškodnil. Strelecký účet by si preto mohol otvoriť na pôde nováčika.

 

Náš tip/y: remíza (kurz 3,10)

   

Tottenham Hotspur - Wigan Athletic, sobota 16:00

Na White Hart Lane zavládla obrovská radosť, veď Tottenham si vybojoval účasť v najprestížnejšej klubovej súťaži – Champions League. Harry Redknapp, manažér Tottenhamu, však chce svojich hráčov po ohromnej eufórii rýchlo uviesť späť do reality Premier League, pretože je na čase získavať aj body do tabuľky. Na ich trávnik pricestuje Wigan, ktorý odohral dva zápasy sezóny pred vlastným publikom, no fanúšikovia si horší vstup do sezóny ani nemohli predstaviť. Wigan najskôr podľahol nováčikovi z Blackpoolu 0:4 a potom majstrovskej Chelsea 0:6! Slabou náplasťou môže byť víťazstvo v Carling Cupe počas týždňa v Hartlepoole 3:0.

V uplynulej sezóne vycestoval Wigan na White Hart Lane dvakrát, okrem ligového súboja tu odohrali aj zápas FA Cupu a Tottenham im na cestu pribalil až 12 gólov! Manažér Wiganu Roberto Martinez verí, že forma jeho hráčov sa bude od zápasu k zápasu zlepšovať, no starosti mu narobilo zranenie útočníka Victora Mosesa, ktoré utrpel v pohárovom stretnutí.

Hráči Spurs ani po postupe do Ligy majstrov nie sú ešte v očakávanej forme, citeľne chýba aj Jermain Defoe, no hosťujúci Wigan zrejme nebude robiť väčšie problémy. Tottenham pred domácim publikom potvrdí výhru z 2.kola v Stoke a fanúšikov poteší ďalším víťazstvom počas tohto týždňa.

Náš tip/y: Tottenham (kurz 1,24)

   

Manchester United - West Ham United, sobota 17:30

V tomto stretnutí sa automaticky počíta s víťazstvom Red Devils, keďže v posledných piatich vzájomných súbojov na Old Trafford majú s Kladivármi skóre 14:1. Hráči Manchestru stratili na pôde Fulhamu v minulom kole 2 body, keď Van der Sara prekonal v 89.minúte Hangeland. V základnej zostave sa opäť predstaví Wayne Rooney, ktorého počas zápasu vo Fulhame trápili problémy so žalúdkom. Ako sme už v uplynulej analýze zápasu Red Devils spomínali, fanúšikovia čakajú na Rooneyho gól už 13 zápasov. Spolu s Bulharom Dimitarom Berbatovom sú najväčšími kandidátmi na strelcov do siete West Hamu.

Kladivári prehrali oba zápasy v novom ročníku Premier League, nadreli sa aj na víťazstvo 1:0 v Carling Cupe s Oxfordom. Nové tváre v kádri vedenom Avramom Grantom budú potrebovať viac času na zorganizovanie hry a môžu len dúfať, že sa im to podarí čím skôr. Z tímu Kladivárov vyčnieva výkonom akurát Scott Parker, to je však na zdolanie Manchestru primálo.

Náš tip/y: Manchester United (kurz 1,13)

   

 

Súhrn tipov na sobotu:

-         Theo Walcott skóruje v zápase s Blackburnom Rovers

-         Víťazstvo Chelsea s dvojgólovým handicapom

-         Dickson Etuhu prekoná brankára Blackpoolu

-         Dimitar Berbatov bude strelcom úvodného gólu do siete West Hamu

-         Remíza 1:1 v súboji Wolverhamtpon vs Newcastle