Main Content

Analýzy 2. kola anglickej Premier League: Celý víkendový program

nedeľa, 22. august 2010 11:25 | Autor: Sport7 sk

Analýzy 2. kola anglickej Premier League: Celý víkendový program
Analýzy 2. kola anglickej Premier League: Celý víkendový program | zdroj: SITA

Analýzy doplnené o zvyšné tri zápasy.

Arsenal - Blackpool, sobota 15:00

Blackpool si lepší úvod do sezóny ani nemohol predstaviť, keď dosiahol pohodlné víťazstvo na trávniku Wiganu 4:0! Napriek tomu sú hráči tímu nováčika Premier League stále kandidátmi na umiestnenie v spodných vodách tabuľky. O góly v úvodnom zápase sa postarali Marlon Harewood (2), Gary Taylor Fletcher a Alex Baptiste. Už v sobotu by ich do reality Premier League mal poslať Arsenal, jeden z kandidátov na titul, ktorý v posledmej minúte zápasu uchmatol bod z Anfield Road, vďaka vlastnému gólu brankára Pepe Reinu. Druhý polčas však odohrali The Gunners v presile o jedného muža, aby aj oni v nadstavenom čase prišli o vylúčeného Koscielneho. Zverenci Arsena Wengera majú ideálnu šancu potvrdiť prezývku kanonierov a nasúkať súperovi väčší počet gólov. Hoci sa oslabí ich ofenzíva o zraneného Nasriho, dejisko zápasu sa bude takmer isto pred brankárom Blackpoolu. Nasri v Liverpoole zastupoval na pozícii zraneného Fabregasa, kapitán Arsenalu bude však už do zápasu proti nováčikovi fit. O víťazstve Arsenalu v tomto zápase sa dá len ťažko pochybovať, kurz na víťazstvo The Gunners nemusí byť pre všetkých však lákavý, preto skúsime tip, že v zápase padnú viac ako 3 góly. Blackpool sa bude musieť vyrovnať na Emirate Stadium s ofenzívnymi vlnami v podaní Arshavina, Chamakha, van Persieho, či ostatných útočne ladených hráčov. Samozrejme nezabúdame na v minulom kole potentných hostí, ktorí by jeden gól streliť mohli.

Náš tip/y: 3:1 (kurz 1.14)



West Bromwich Albion - Sunderland, sobota 15:00

West Brom sa po návrate medzi elitu Premier League hneď musí spamätať z debaklu, ktorý utrpel na Stamford Bridge v pomere 6:0. Našťastie nie každý týždeň budú Baggies čeliť tímu ako je Chelsea a môžu dúfať aj v zisk bodov. Od januára sú zverenci Roberta Di Mattea na domácom trávniku neporaziteľní, samozrejme štatistiky neporaziteľnosti sú z Championship. Hostiť však budú Sunderland, ktorý si v minulej sezóne z trávnikov súperov priniesol z možných 57 bodov iba 10! V prvom kole si Sunderland nechal utiecť už takmer isté víťazstvo, keď viedol nad Birminghamom v domácom prostredí už 2:0, no nakoniec len remizoval 2:2. Steve Bruce bol spokojný s vystúpením letných posíl a dúfa, že ich výkony sa budú stupňovať. Chýbať mu bude iba Lee Cattermole, ktorý videl v prvom kole červenú kartu už v 44.minúte zápasu. Domnievame sa, že domáci by mohli mať o jeden gól navrch a kurz na ich víťazstvo by bola skutočne škoda neskúsiť.

Náš tip/y: 1:0 (kurz 2.40 )



Stoke City - Tottenham Hotspur, sobota 15:00

Fanúšikovia Tottenhamu asi nikdy predtým tak neoslavovali prehru 3:2, akú utrpeli ich miláčikovia počas týždňa vo Švajčiarsku na pôde Young Boys. Spurs prehrávali už 3:0, aby v závere dvoma gólmi oživili svoje šance do odvety a splnili tak sen svojich priaznivcov o postupe do hlavnej súťaže Champions League! Manažér Harry Redknapp však určite ešte pár dní nebude pokojne spať a bude musieť vymýšľať taktiku na prekonanie obrany švajčiarskeho súpera. V Berne sa zranili aj opory Tottenhamu Luka Modric a Jermain Defoe, čo len pridalo vrásky na čelo manažéra Spurs. Naopak v Stoke sa potešili správe, že zranenie kolena Kenwyne Jonesa nie je až také vážne, ako ukazovali prvé vyšetrenia a proti tímu z White Harte Lane môže nastúpiť. Domáci manažér Tony Pulis zvýšil počas týždňa útočnú silu svojho tímu angažovaním Jona Waltersa z Ipswichu a od svojich hráčov očakáva oveľa lepší výkon, aký predviedli v prvom kole vo Wolverhamptone. Spurs sa v prvom kole strelecky nepresadili v domácom šlágri s Manchestrom City a do tabuľky si pripísali len bod za bezgólovú remízu. Pri zvážení okolností, že hostia budú myslieť na odvetný duel LM s Young Boys Bern a zo zostavy vynechajú pár opôr, by aj v tomto dueli mohli brať bod, pričom Stoke by bral remízu všetkými piatimi. 

Náš tip/y: 1:1 (kurz 3.06 )

 

West Ham United - Bolton Wanderers, sobota 15:00

Kladivári sa pokúsia zložiť reparát po neúspechu na pôde Aston Villy, odkiaľ odchádzali s prehrou 3:0. Spôsob, akým však vo Villa Parku prehrali, neveští pre ich fanúšikov do duelu s Boltonom veľa optimizmu. Navyše Bolton v posledných šiestich zápasoch West Ham vždy porazil, zahrňujúc 3 víťazstvá v minulej sezóne – okrem dvoch ligových, aj v Carling Cupe. Bolton v úvodnom kole len remizoval na domácej pôde s Fulhamom 0:0, ale ak dokážu hráči k zlepšeným výkonom pridať aj góly, manažér Owen Coyle sa nemusí o výsledky obávať. Góly sa očakávajú hlavne od Švéda Johana Elmandera, ktorý od príchodu na Reebok Stadium v roku 2008 strelil za Bolton iba 8 gólov, no jeho výkony v poslednom čase gradujú. Práve Švéd by mohol byť jedným z úspešných strelcov v tomto zápase.

Náš tip/y: 1:2 (kurz obaja dajú gól 1.71 )

 

Everton - Wolverhampton Wanderers, sobota 15:00

Everton síce utrpel v úvodnom kole prehru na trávniku Blackburnu 1:0, ale v Goodison Parku sa od Toffees očakáva, že si rýchlo napravia reputáž. David Moyes bol sklamaný z výkonu svojich zverencov, no na čele s Timom Cahillom má dostatočne skúsené mužstvo, aby sa dokázalo z takejto prehry čoskoro otriasť. Hostia neprídu predať svoju kožu lacno a po víťazstve 2:1 nad Stoke majú dostatok sebadôvery. Manažér hostí napriek tomu nemá dostatočnú kvalitu v ofenzíve a dovolíme si predpovedať, že v tomto zápase si obrana Evertonu dokonca udrží čisté konto.

Náš tip/y: 2:1 (kurz 1.44 )

 

Birmingham City - Blackburn Rovers, sobota 15:00

Birmingham sa počas týždňa posilnil o Matta Derbyshira, ktorý prišiel na hosťovanie z Olympiakosu Pireus, no a hneď prvý súper bude pre tohto hráča špecifický. Nástúpi totiž proti tímu, v ktorom pôsobil pred odchodom do Grécka. Birmingham v prvom kole dokázal zmazať dvojgólovú stratu na pôde Sunderlandu. Blackburn zvíťazil po chybe brankára Tima Howarda pred domácim publikom nad Evertonom najtesnejším rozdielom 1:0. Aj David Dunn vo farbách Blackburnu bude čeliť svojim bývalým spoluhráčom, čo by ho mohlo inšpirovať k lepšiemu výkonu. V ostatných vzájomných zápasoch tejto dvojice súperov vyhral Birmingham posledné štyri zápasy pred domácimi divákmi a myslíme si, že v tomto trende bude pokračovať aj naďalej.

Náš tip/y: 1:0 (kurz 2.18)


Wigan Athletic - FC Chelsea, sobota 17:30

Wigan nemal ideálny štart do sezóny. Na vlastnej pôde zahanbujúco prehral s nováčikom súťaže Blackpoolom 0:4! Teraz ich navyše čaká obhajca trofeje – Chelsea, ktorá si na úvod pochutnala na West Bromwich v pomere 6:0. Hráči Carla Ancelottiho nechali zabudnúť na neúspešné výsledky z prípravných zápasov a aj prehru s Manchestrom United v Comunnity Shield. Vo Wigane sa však ich víťazstvo nemusí rodiť až tak hladko, keďže si pamätajú prehru na DW Stadium v pomere 3:1 z ostatnej sezóny. V kádri Wiganu sú hráči, ktorí dokážu zadákom Chelsea narobiť problémy. K talentovaným Hugovi Rodallegovi a Maurovi Bosellimu pribudne aj Charles N´Zogbia. Hlavne Boselli, ktorý prišiel počas leta za 6 miliónov libier z Estudiantes, je skvelý zakončovateľ. Za posledné dve sezóny vsietil v Argentíne viac ako 50 gólov a hladný po góloch bude aj v Anglicku. V zápase proti Blackpoolu nastrelil brvno a otvoriť gólový účet by si mohol práve v zápase proti majstrovi. My však neočakávame prekvapenie na úkor favorita a Chelsea si z Wiganu odvezie všetky 3 body.

Náš tip/y: 1:3 (kurz 1.24)

 

Newcastle United - Aston Villa, nedeľa 13:30

Návrat Newcastlu do Premier League nedopadol práve najlepšie, keď hráči a fanúšikovia odchádzali z Old Traffordu sklamaní po prehre 0:3. Newcastle však nebol iba obetným baránkom Manchestru United a prvých 35 minút mu bol viac ako vyrovnaným partnerom. Andy Carroll bol blízko ku gólu, no jeho hlavička si cestu do siete nenašla. Každopádne, Manchester United bol pre Newcastle na úvod priveľkým sústom. Aston Villa príde určite na pôdu nováčika s cieľom neprehrať, hráči sú povzbudení úspešným vstupom do sezóny po výhre nad West Hamom 3:0.

Dočasný manažér Villanov Kevin MacDonald sa bude musieť zaobísť už bez Jamesa Milnera, ktorý sa dohodol na zmluve s Manchestrom City. Naopak k dispozícii bude Stephen Ireland, ktorý  prišiel v rámci výmeny za Milnera a svojim štýlom hry bude určite prínosom. Aston Villa vstúpila do sezóny úspešne a okrem víťazstva v prvom kole, si počas tohto týždňa priniesla do odvety Europa League z trávniku Rapidu Viedeň priaznivý výsledok 1:1. A to dal MacDonald v základnej zostave príležitosť aj mladým hráčom z lavičky! Na zápas v Newcastli však už Aston Villa nastúpi aj s veľkými menami, zahrňujúc Ashley Younga, ktorý je podľa bookmakerov horúcim kandidátom na strelenie gólu. V medzištátnom zápase Anglicka proti Maďarsku zahral vynikajúco a na výkon nadviazal aj v zápase s West Hamom. Veľa si sľubuje hlavne od spolupráce so Stephenon Irelandom, ktorý má skvelý cit pre časované prihrávky za obranu, z čoho by mohol Young ťažiť. Tento zápas by mohol byť pre divákov dobrým divadlom s množstvom strelených gólov.

Náš tip/y:  viac ako 2,5 góla (kurz 1,95)

 

 

Fulham - Manchester United, nedeľa 16:00

Hlavným problémom, ktorý trápi fanúšikov Red Devils je, či už konečne Wayne Rooney napne sieť za chrbtom súperovho brankára a dostane sa tak z úbohej formy, ktorá sa s ním ťahá od MS 2010. Posledných 13 zápasov netrafil do čierneho ani v klubovom, ani v reprezentačnom drese! V úvodnom kole odohral Rooney iba 63 minút a v súčasnosti nevyzerá veľmi štastne. Sir Alex Ferguson mu však vyjadril plnú podporu a verí, že s jedným gólom sa všetko zmení k lepšiemu. Oporou Manchestru je nestarnúci Paul Scholes, ktorý podáva obdivuhodné a vyrovnané výkony. Fulham už dokázal na domácom Craven Cottage spôsobiť Fergusonovým hráčom hlavybolenie, keď posledné dva zápasy odchádzali Diabli s prehrami 2:0, resp. 3:0. Výsledky môžu byť trochu skreslené, pretože v jednom prípade hral United bez dvoch vylúčených hráčov a v druhom prípade mu chýbali pre zranenia hráči do defenzívy. Vo vzduchu cítiť chuť hráčov United na revanš a odniesť si z Craven Cottage všetky 3 body. Zaujímavá pre tipérov je aj stávka na počet gólov, keďže vo vzájomných zápasoch tejto dvojice v uplynulých 11 stretnutiach až v 9 prípadoch padli minimálne 3 góly.

Náš tip/y:  United (kurz 1,54), viac ako 2,5 góla (kurz 1,97)

 

Manchester City - Liverpool, pondelok 20:00

Obe strany odohrali počas týždňa aj zápasy Europa League a tým, že zápas sa odohrá až v pondeľňajšej večernej dohrávke, majú jeden deň naviac zregenerovať sily. Manažér Liverpoolu v zápase proti Trabzonsporu nechal oddychovať Stevena Gerrarda, Glena Johnsona, Dirka Kuyta, aj Martina Škrtela, aby boli pripravení práve na duel proti Citizens. Chýbať mu bude Joe Cole, ktorý hneď v prvom súťažnom predstavení v drese Liverpoolu uvidel červenú kartu a nezahrá si až v 3 nasledujúcich stretnutiach. Manchester City neprestáva v doplňovaní kádra, nová posila z Interu Miláno Mario Balotelli sa gólovým zápisom postaral o víťazstvo svojho nového zamestnávateľa na pôde rumunského Temešváru. V zápase proti Liverpoolu bude k dispozícii aj James Milner, posila z Aston Villy, ktorý sa štartu v novom drese už nevie dočkať.

Oba tímy majú svoju silu a je ťažké predpovedať ako tento zápas dopadne. Minulosezónne zápasy sa skončili dvakrát deľbou bodov, na Anfiel Roade 2:2 a na pôde Citizens 0:0. Zverenci Roberta Manciniho ukázali v prvom kole spoľahlivú defenzívu, na ktorej budú stavať aj v zápase s Liverpoolom. Na White Hart Lane zahrali spoľahlivo Kolo Toure, aj Vincent Kompany, ktorí hlavne v prvom polčase ničili útoky Tottenhamu. Po MS sa zdajú byť ešte unavení Carlos Tevez, Gareth Barry aj David Silva, preto zrejme neodohrajú celú 90 minútovku. Brankár City Joe Hart si dvakrát po sebe dokázal udržať čisté konto v ťažkých zápasoch a na Eastlands by sa mu to mohlo podariť aj do tretice. Tipujeme tesné víťazstvo domácich.

Náš tip/y:  Man City (kurz 2,36)