Main Content

ME v atletike 2010: Charfreitag možno príde o zlato, Maďari podali protest!

štvrtok, 29. júl 2010 11:01 | Autor: TASR

Zlatá medaila kladivára Libora Charfreitaga na majstrovstvách Európy v atletiky v Barcelone je ohrozená.

Maďarská výprava totiž podala proti víťaznému pokusu 80,02 m slovenského reprezentanta z druhej série protest. Informovala o tom maďarská tlačová agentúra MTI s odvolaním sa na generálneho sekretára Maďarského atletického zväzu (MASz) Mártona Gyulaia. Podľa Krisztiána Parsa, ktorý skončil vo finále súťaže kladivárov tretí, Charfreitag mal pri svojom najdlhšom pokuse prešľap, čo ešte počas súťaže avizoval rozhodcom.

"O proteste vieme, ale prekvapuje ma, že im prekáža druhý pokus, ktorý rozhodca uznal za regulárny. Myslel som si, že protestujú proti tomu, že Libor dostal možnosť opakovať svoj tretí hod, v ktorom kladivo pred opustením klietky zachytilo televízne káble, ktoré nie sú súčasťou sektoru. Ak je to však takto, okamžite idem zisťovať situáciu," uviedol pre agentúru SITA šéftréner Slovenského atletického zväzu (SAZ) Vladimír Bezdíček.

Rozhodnutie o proteste maďarskej výpravy by malo padnúť vo štvrtok predpoludním po preskúmaní videozáznamu sporného Charfreitagovho hodu. V prípade, že by jury protest uznala, slovenský reprezentant by klesol na 6. miesto za výkon 77,29 m z piatej série a Maďar Pars by sa posunul z bronzovej priečky na striebornú.