Main Content

REBRÍČEK: 10 najlepších obrancov KHL v aktuálnej sezóne

streda, 21. november 2012 15:17 | Autor: Dávid Lech

Po tom, čo sme Vás oboznámili s rebríčkom desiatich najlepších brankárov KHL v aktuálnej sezóne sme si posvietili na najlepších obrancov. Predstavujeme Vám tak desiatku najlepších bekov v aktuálnom ročníku druhej najprestížnejšej a najbohatšej hokejovej ligy sveta KHL.

Ondřej Nemec (HC Lev Praha)


Štatistiky sezóny: 26 zápasov, 3 góly, 9 asistencií, 12 bodov, +4, priemerný čas strávený na ľade: 22:54

Český bek Ondřej Nemec je pre svoj klub veľmi dôležitý. Svedčí o tom aj priemerný čas strávený na ľade, ktorý sa vyšplhal až na takmer 23 minút na jedno stretnutie. Je oporou defenzívy HC Lev a patrí medzi ich najdôležitejších hráčov. Jeho skúsenosti sú pre českého nováčika mimoriadne cenné. 28-ročný zadák odohral v KHL už 135 zápasov, v ktorých zaznamenal 46 bodov. Nemec je šikovným obrancom, ktorý si dokáže zastať úlohu na oboch stranách klziska. Ak chce pražský Lev zabojovať o play-off tak Nemec bude musieť ostať zdravý. Spoločne so Zdenom Chárom vytvorili veľmi kvalitný defenzívny tandem, ktorý hrá v obrane Prahy prím.

Upozorňujeme, že pri výbere hráčov boli brané do úvahy viaceré kritéria počnúc počtom bodov, štatistiky plus-mínus, tímu, v ktorom hráči pôsobia  alebo ich priemerného hracieho času. Výber je zoradený na základe výkonnosti výhradne v tejto sezóne a preto v ňom chýbajú niektoré mená, ktoré by sa mohli zdať na prvý pohľad samozrejmosťou.