Main Content

Posilní Slovan veľká ryba z NHL?

sobota, 3. november 2012 12:30 | Autor: Dávid Lech

Posilní Slovan veľká ryba z NHL?
Posilní Slovan veľká ryba z NHL? | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Na povrch vyplávali informácie o tom, že vedenie slovenského nováčika v KHL Slovan Bratislava rokuje o zmluve s hráčom z NHL. Možnou posilou Slovana sa môže stať spoluhráč Mariána Gáboríka Derek Stepan pôsobiaci v New York Rangers.

Slovan Bratislava sa naďalej drží v postupovej osmičke východnej konferencie. Do konca základnej časti KHL však ostáva stále množstvo zápasov a tak sa vedenie „belasých“ rozhodlo posilniť svoj káder.

Prednedávnom sa slovenský majster posilnil o Michala Sersena, ktorý v minulosti v metropole Slovenska pôsobil. Sezónu Sersen začal v HC Lev Praha, neskôr bol vytrejdovaný do Jekaterinburgu, aby vzápätí mohol posilniť bratislavský Slovan.

Nováčik KHL má v tíme už dve zámorské posily a to dvoch obrancov Andreja Sekeru a Ľubomíra Višňovského. Klub môže mať počas výluky v zámorí v kádri troch hráčov so zmluvou v NHL. Jedno miesto tak zatiaľ ostalo v Slovane neobsadené. Najprv sa mal stať novou posilou celku spod Tatier český útočník Vladimír Sobotka, ten sa však medzi časom zranil a jeho angažmán v Bratislave padol.

Posledné dni však hokejový svet obletela správa o tom, že novou akvizíciou Slovana by sa mohol stať americký center Derek Stepan. 22-ročný forward sa však so svojím novým potenciálnym zamestnávateľom počas výluky definitívne nedohodol.

Odporúčame: Invázia Slovákov na zápas Levu so Slovanom Bratislava

Pre všetkých fanúšikov by sa stal momentálne siedmy celok KHL vo Východnej konferencii oveľa atraktívnejší. Derek Stepan je americký reprezentant, ktorý v najlepšej hokejovej lige odohral 164 zápasov, v ktorých nazbieral veľmi solídnych 96 bodov. Už vo svojej nováčikovskej sezóne sa predviedol vo skvelom svetle. Odohral plný počet zápasov, vsietil 21 gólov a k nim pridal aj 24 asistencií. V ďalšej sezóne získal o 6 bodov viac, keď si do štatistík pripísal 51 bodov za 17 gólov a 34 gólových prihrávok. Stepan sa stal v roku 2008 druhou voľbou klubu z Manhattanu, keď bol draftovaný z 51. miesta. Patrí medzi najväčšie mladé nádeje amerického hokeja. Je veľmi talentovaným hráčom, ktorého zdobí výborná strela zápästím a ako stredný útočník má výborný prehľad o hre. V mužstve New Yorku sa s ním vážne počíta, predovšetkým po odchode viacerých hráčov do Columbusu v rámci výmeny za Ricka Nasha. Stepan tak bude plniť v najbližšej sezóne NHL významnú rolu v mužstve jazdcov, keď by mohol viesť druhú lajnu.

Rokovania s týmto nádejným hokejistom naďalej pokračujú a nie je vylúčené, že by sa v drese Slovana mohol predstaviť na ľade Lokomotivu Jaroslavľ, ktorý bude 14.11. hostiť bratislavský Slovan.