Main Content

Invázia Slovákov na zápas Levu so Slovanom Bratislava

sobota, 3. november 2012 12:51 | Autor: Branislav Lipták

Invázia Slovákov na zápas Levu so Slovanom Bratislava
Invázia Slovákov na zápas Levu so Slovanom Bratislava | zdroj: Braňo Lipták pre Sport7.sk, foto SITA

Dnes sa v Prahe uskutoční historicky prvý česko–slovenský zápas v ruskej hokejovej KHL. O 17-tej hodine sa totiž stretne domáci HC Lev Praha s hosťujúcim Slovanom Bratislava. Zároveň to bude prvý zápas KHL, kedy sa proti sebe postavia súperi z krajín, ktoré neboli súčasťou Sovietskeho zväzu.

Bude to zápas dvoch nováčikov, v ktorom hlavnú úlohu zohrajú Slováci a Česi. Tento pikantný súboj si vychutná vypredaná holešovická aréna, kde svoje domáce zápasy hrá aj Sparta Praha.

Do stovežatého mesta  sa chystá viac ako tisíc najvernejších fanúšikov Slovana. Pričom 600 z nich bude vo vyhradenom sektore pre hostí a ostatní budú roztrúsení po celom štadióne. Lístky na tento zápas boli vypredané závratnou rýchlosťou aj kvôli tomu, že okrem fanúšikov z neďalekej Bratislavy je o zápas veľký záujem aj u Slovákov žijúcich v Prahe. Predpokladá sa, že domácu atmosféru vytvoria skôr fanúšikovia Slovana ako pražského Leva. Predsa len Slovan je tradičný slovenský klub so širokou fanúšikovskou základňou a jeho zápasy v KHL sú takmer vždy vypredané.

Naopak HC Lev Praha je úplne novým klubom s históriou siahajúcou iba niekoľko mesiacov dozadu. V Prahe síce vznikol nový fanklub českého účastníka KHL, ale klubu chýbajú „obyčajní“ fanúšikovia, ktorí by s klubom vyrastali. Preto sa očakáva, že Šatan a spol. sa môžu tešiť na veľkú podporu z hľadiska. Jedinou veľkou výhodou pre klub z Prahy môže byť to, že jeho dres obliekajú obľúbení slovenskí hokejisti ako Bartečko, Marcel Hossa, Zdeno Chára a ďalší. Dokopy dres českého celku oblieka  až sedem Slovákov. A ak by sa gólovo presadili slovenské posily českého klubu, tak by sa mohlo stať, že slovenskí mimobratislavský fanúšikovia budú napriek všetkému podporovať celok z hlavného mesta Českej republiky.

Odporúčame: Posilní Slovan veľká ryba z NHL?


Sobotný zápas bude prvý zo štyroch vzájomných duelov, ktoré oba celky absolvujú túto sezónu v KHL. Pred nadchádzajúcim derby zápasom je miernym favoritom Slovan Bratislava. Nachádza sa na slušnom siedmom mieste západnej konferencie a pred svojim rivalom má trojbodový náskok. V prípade výhry by sa bodovo vyrovnal šiestemu ruskému Čerepovecu a zaknihoval by tretí víťazný zápas v rade. Naopak český Lev by v prípade prehry zaznamenal už 12. prehru  z posledných 14-tich zápasov. Preto sa očakáva zaujímavý zápas s množstvom emócií na oboch stranách.