Main Content

KID Kovács chce v piatok uspieť a potom už bojovať o titul

štvrtok, 27. september 2012 18:00 | Autor: TASR

Po osemmesačnej pauze sa vracia medzi povrazy do súťažného diania najúspešnejší slovenský profesionálny boxer Tomáš Kovács (nar. 20. 6. 1977).

V bratislavskej HANT aréne v piatok 28. septembra bude súperom dosiaľ nezdolaného 35-ročného galantského rodáka (jeho doterajšia bilancia /premiéru absolvoval 12. apríla 2008/ je výborná: z celkovo 20 absolvovaných víťazných duelov až 13-krát uspel pred časovým limitom, pozn.) o rok starší Fín Sami Selesmaa.

Tento duel, ktorý bude vyvrcholením galavečera, je plánovaný na šesť kôl po tri minúty. V rámci "predzápasov" môžu diváci od 19.00 h sledovať súboje v amatérskom boxe a profesionálne zápasy v thajskom boxe a tzv. K1 či MMA, do ringu vtedy vstúpia najmä zástupcovia z bratislavského klubu Hanuman Gym.



"Zdravotne sa cítim v poriadku, už sa neviem dočkať, kedy vstúpim do ringu. Prehru si nepripúšťam. Naopak, nastúpim iba s jediným cieľom - zvíťaziť a predĺžiť si moju úspešnú sériu. Beriem akýkoľvek triumf, hoci verím, že by som duel proti Selesmaaovi mohol zvládnuť ešte pred časovým limitom," uviedol v stredu popoludní pre agentúru SITA Tomáš Kovács a pokračoval: "Premiérovo sa predstavím v profidueli v Bratislave, chcem urobiť divákom radosť."

Pred dvoma týždňami bol na sústredení v Chorvátsku.

"V Zadare som absolvoval dobré sparingy s tamojšími borcami, bol to užitočný sedemdňový pobyt. Po návrate som pokračoval doma v Galante i Bratislave, kde som sa pripravoval s thajboxermi z klubu Hanuman. Na tréningoch ma tentoraz neviedol tréner Pavol Hlavačka, ale môj kouč z minulosti Ladislav Sárkány. V ostatnom období som už vylaďoval formu na duel so Samim," skonštatoval slovenský pästiar s prezývkou "KID".

Tomáš Kovács sa naposledy predstavil v profesionálnom zápase 27. januára 2012 v Mestskej športovej hale v Trnave, kde zdolal po absolvovaní kompletných ôsmich kôl a následnom rozhodnutí arbitrov (3:0) nemeckého súpera Steva Krökela, čím dosiahol spomenutý jubilejný 20. triumf v profiringu. Rovnako ako pred ôsmimi mesiacmi, ani tentoraz v HANT aréne nepôjde o nejaký "titulový" zápas.

"Mne neprekáža, že ani v tomto súboji nejde o majstrovský opasok. Na druhej strane po tomto dueli - verím, že vítaznom - by som už chcel bojovať o titul šampióna v niektorej z prestížnych organizácii. Medzitým však budem musieť absolvovať asi ešte jeden súboj v zahraničí. Teraz ma však čaká Selesmaa a na tento zápas sa budem musieť zodpovedne pripraviť a uspieť. Až po tomto prvom kroku môžem myslieť na tie ďalšie," poznamenal T. Kovács, ktorý sa v decembri 2009 stal profesionálnym svetovým šampiónom v poloťažkej váhe v organizácii WBF (vtedy v Galante zdolal Keňana Samsona Onyanga, pozn.) a vlani vo februári získal aj honor európskeho šampióna tiež v poloťažkej hmotnostnej kategórii, ale v prestížnejšej organizácii WBO (v Nitre zvíťazil nad Hamzom Wanderom z Ugandy).

Tridsaťšesťročný Kovácsov súper Sami "SONNI" Selesmaa (nar. 28. 4. 1976) dosiaľ absolvoval medzi profesionálmi osem duelov, z ktorých v šiestich zvíťazil (3-krát pred časovým limitom) a dva razy prehral, v oboch prípadoch pred časovým limitom. Zaujímavé je, že vlani v novembri doma v Pori zdolal 32-ročného slovenského boxera Miroslava Kvočku v 3. kole.

"Zo záznamu som videl Samiho tri vystúpenia, dve víťazné a jeden, v ktorom prehral pred limitom v 2. kole. Selesmaa má rovné údery, dobre udiera, je dosť pevný, nebude to jednoduché. Receptom na dobrý výsledok z tohto zápasu bude podľa mňa boj zblízka. Chcem sa dostať k nemu na telo, to môže byť cesta k úspechu. Keďže zápas je vypísaný na šesť kôl, očakávam vysoké tempo. Verím, že po tomto súboji budem spokojný ja i moji fanúšikovia," dodal "Tomi KID" Kovács.

© WEBNOVINY