Main Content

Zápas s Kličkom mal pokračovať, narieka porazený Charr

utorok, 11. september 2012 16:30 | Autor: TASR

Manažéri nemeckého boxera Manuela Charra podali protest proti výsledku sobotňajšieho stretnutia o titul majstra sveta ťažkej váhy organizácie WBC s ukrajinským obhajcom titulu Vitalijom Kličkom.

Ringový rozhodca ukončil moskovský duel predčasne 46 sekúnd pred koncom štvrtého kola technickým k.o. v prospech Klička pre tržnú ranu a krvácanie nad pravým okom nemeckého vyzývateľa.

Charrov manažment sa snaží oprieť svoj protest o technický detail, že 27-ročného pästiara ošetroval lekár v červenom rohu, ktorý patril Kličkovi, a nie v modrom Charrovom.

"Prišlo k jasnému porušeniu pravidiel, ktoré obe strany odsúhlasili deň pred zápasom," vyhlásil Pit Gleim, šéf spoločnosti Diamond Boy zastupujúcej zdolaného Charra. Podnet má iba veľmi chabú nádej na úspech, prezident Nemeckej federácie profesionálnych boxerov Thomas Pütz po zápase vyhlásil, že všetko prebehlo v súlade s pravidlami.

"Od sobotňajšej noci nemôžem poriadne spávať. Ukradli mi víťazstvo. Musí sa boxovať znovu," napísal bývalý kickboxer a rodák z libanonského Bejrútu Charr na sociálnej sieti.

© WEBNOVINY