Main Content

Škandalózny basktebalista Rodman vydá knihu pre deti

utorok, 31. júl 2012 19:30 | Autor: TASR

Jeden z najvýstrednejších basketbalistov svetovej histórie Dennis Rodman, ktorý ani dávno po konci úspešnej kariéry nezostáva nič dlžný svojej povesti excentrika, sa svetu najnovšie predstaví ako spisovateľ.

Koncom tohto roka totiž 51-ročný Američan (nar. 13. mája 1961) uvedie na trh knihu pre deti s názvom "Dennis the Wild Bull" (z angl. Dennis, divoký býk). Informuje o tom bulvárny portál TMZ.

Rodman sa svojím dielkom pokúsi odovzdať deťom vlastné skúsenosti, ako prekonávať prekážky už v útlom veku.

Bývalý skvelý krídelník a člen Siene slávy Rodman patril v 90. rokoch k najlepšie brániacim hráčom v NBA, ktorú v tímoch Detroit Pistons (2x) a Chicago Bulls (3x) vyhral dovedna päťkrát. Dvakrát sa stal najlepším obrancom v lige a sedemkrát ovládol štatistiku najlepšie doskakujúcich hráčov v tejto súťaži.

Omnoho známejší ako pod košmi bol však mimo palubovky, kde ho sprevádzali početné škandály v nočných kluboch či opletačky s políciou. Po skončení kariéry bojoval okrem iného s drogami a alkoholom, ktorému údajne holduje dodnes. Vo svojom bujarom súkromnom živote prežil okrem iného aj románik so speváčkou Madonnou, preslávil sa tiež expresným manželstvom s herečkou Carmen Electrou.

© WEBNOVINY