Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (30.7.)

utorok, 31. júl 2012 15:58 | Autor: Martin Gregor

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (30.7.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (30.7.) | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Letné prestupové špekulácie sú v plnom prúde. Prinášame vám dnešný diel noviniek zo sveta futbalu, ktorý dopĺňame o ďalšie klebety, ktoré obleteli svet futbalu v posledných hodinách.

Modrič za 43,5 milióna libier?
43.5 milióna libier – to je čiastka, za ktorú by mal podľa denníku Sun prestúpiť Luka Modrić z Tottenhamu do Realu Madrid. Uvádza to denník The Sun. Ostatné britské média však tieto špekulácie zatiaľ neprebrali, práve naopak. Niektoré uvádzajú, že Real Madrid nie je ochotný na požadovanú čiastku Tottenhamu presahujúcu 40 miliónov libier pristúpiť.

Philip Lahm hovorí o titule
Prioritou Bayernu Mníchov v budúcej sezóne bude zisk ligového titulu. Tvrdí to kapitán tímu Philipp Lahm, ktorý sa zároveň nechal počuť, že favoritom je podľa neho Borussia Dortmund a nie Bavori.

Salvio naspäť do Benficy
Eduardo Salvio prestupuje z Atlética Madrid do Benficy Lisabon. Reprezentant Argentíny sa bude sťahovať naspäť do Portugalska za 10 miliónov eur.

AS Rím získal Destroa
AS Rím a Janov sa dohodli na prestupe talentovaného útočníka Mattia Destra, ktorý prestupuje do metropoly Talianska za 11,5 milióna eur. To však nie je všetko, ak ho budú chcieť Rimania získať natrvalo, budú musieť doplatiť ďalších 4,5 milióna eur. Destro totiž prichádza do AS zatiaľ len na hosťovanie s opciou na trvalú kúpu.

Malaga má veľké problémy
Malaga má finančné problémy a podľa aktuálnych správ dlží hráčom až 40% ich výplat. Mimo to dlhuje 3,5 milióna eur Villarrealu za prestup Santiho Cazorlu. Uvažuje sa dokonca aj o tom, že klub zmení majiteľa. Nie príliš závideniahodná situácia pred premiérou v Lige majstrov.

Mascherano podpísal s Barcou
Javier Mascherano sa dohodol s Barcelonou na predĺžení súčasného kontraktu. Podľa novej zmluvy bude hráčom Blaugranas minimálne do konca leta 2016.

Zarate bude hrať za Lazio
Mauro Zarate neplánuje ďalšie hosťovanie a v nasledujúcej sezóne bude hrať za Lazio Rím, v ktorom sa pokúsi prepracovať do základnej zostavy. Zarate v minulom ročníku pre nezhody s trénerom hosťoval v Interi Miláno.

Dortmund neplánuje ďalšie posilňovanie
Majster Nemecka Borussia Dortmund vstúpi do novej sezóny so súčasným kádrom a nehľadá žiadne ďalšie posily. Tvrdí to tréner bundesligového šampióna Jurgen Kopp. Dortmund pred sezónou posilnili Marco Reus, Julian Schieber, Leonardo Bittencourt či Oliver Kirch. Tím však opustil Shinji Kagawa, ktorý prestúpil do Manchestru United. 

Carroll na lane West Hamu. Lenže...
Podľa najnovších informácií sa Liverpool a West Ham dohodli na ročnom hosťovaní Andyho Carrolla vo West Hame. Háčik je však v tom, že Carroll z toho príliš nie je nadšený. Ak sa hosťovanie dotiahne do konca Liverpool by mal za to zinkasovať 2 milióny libier. Ak Carroll následne prestúpi do West Hamu natrvalo mal by The Reds zaplatiť ďalších 17 miliónov.

Carrolla chce naďalej aj Tottenham
Ďalšie špekulácie hovoria o tom, že Newcastle pripravuje za Carrolla ponuku vo výške 23,5 milióna libier.

Mancini chce už aj Aggera
Manchester City ponúkol Liverpoolu 16 miliónov libier za dánskeho stopéra Daniela Aggera. Predstavitelia The Reds však túto ponuku odmietli.

Berbatov a Galatasaray
Dimitar Berbatov je naďalej v hľadáčiku Galatasarayu Istanbul, no jeho odchod do Turecka nie je tak ďaleko ako sa doteraz zdalo. Potvrdili to predstavitelia Galatasarayu, ktorý oznámili, že oficiálnu ponuku Manchestru United ešte nepredostreli.

Adebayor blízko Spurs
Tottenham je podľa najnovších správ veľmi blízko k uzavretiu prestupu Emmanuela Adebayora z Manchestru City na White Hart Lane. Útočník z Toga v minulej sezóne hosťoval v Tottenhame a má veľký záujem v klube zostať aj v budúcej sezóne.

Torres chce byť legendou Chelsea
Fernando Torres chce byť v budúcnosti legendou Chelsea, podobne ako Didier Drogba, ktorý po úspešnej minulej sezóne opustil Stamford Bridge. Podrobnosti nájdete tu.

United chcú vyhrať Ligu majstrov i Premier League
David De Gea v nedávnom rozhovore prezradil vysoké ambície Manchestru United  do budúcej sezóny. Španielsky brankár sa domnieva, že klub ako United musí bojovať o prvenstvo v Premier League i Lige majstrov. Podrobnosti tu.

Juventus stále dúfa vo Van Persieho
Juventus Turín sa  stále nevzdal nádeje na získanie Robina Van Persieho a to napriek tomu, že niektorí predstavitelia Starej Dámy sa nechali v posledných dňoch počuť, že Arsenal holandského útočníka predať nechce.

Prestupové ságy pokračujú
Anglická Premier League je známa svojimi prestupovými špekuláciami. Portál Sport7.sk vám prináša 11 najzaujímavejších v histórií tejto ligy. Nájdete ich tu.

Z DOMÁCEJ SCÉNY

Ako ďalej v Slovane?
Slovan Bratislava hľadá nového trénera, ktorý by mal zastúpil Vladimíra Weissa, ktorý na svoju pozíciu abdikoval. Redaktor nášho portálu Filip Chudý vo svojom komentári vyjadril tri možné alternatívy, pre ktoré sa môže vedenie Belasých rozhodnúť. Čítajte článok tu.

Ťahať za jeden povraz, tvrdí Šebo

Útočník Slovana Bratislava Filip Šebo sa domnieva, že v týchto ťažkých časoch, kedy Belasí menia trénera, musia všetci spoluhráči ťahať za jeden koniec povrazu, aby boli schopní bojovať o majstrovský titul.

Ružomberok získal Mukendiho

MFK Ružomberok sa podarilo dotiahnuť prestup Calvina Mulumbu Mukendiho z FC Kapské Mesto. Ide o útočníka pochádzajúceho z Konga. Na ihrisku by sa mohol predstaviť už v sobotu proti Prešovu.