Main Content

Manchester United che vyhrať Premier League aj Ligu majstrov, hovorí De Gea

utorok, 31. júl 2012 12:30 | Autor: Erik Tejedi

Manchester United che vyhrať Premier League aj Ligu majstrov, hovorí De Gea
Manchester United che vyhrať Premier League aj Ligu majstrov, hovorí De Gea | zdroj: Erik Tejedi pre Sport7.sk

Bývalý brankár madridského Atlética, David De Gea, sa nechal počuť, že jeho súčasný klub Manchester United chce vyhrať v budúcej sezóne double, teda Premier League i Ligu majstrov.

V Lige majstrov sa červeným diablom minulú sezónu nedarilo a šokujúco vypadli už v skupinovej fáze, rovnako ako ich úhlavný nepriateľ v boji o Premier League, Manchester City.

Najúspešnejší klub v anglickej futbalovej histórií, Manchester United, minulú sezónu okrem Community Shield nezískal žiadnu trofej. V Lige majstrov vypadli už v skupine, v ktorej mali relatívne malú konkurenciu v podaní Benficy Lisabon, FC Bazileju a rumunského majstra Otelul Galati.

Manchester United skončil na tretej priečke, a tým pádom sa kvalifikoval len do vyraďovacej časti Európskej ligy. V nej si na úvod zahrali s Ajaxom Amsterdam, ktorých po výsledkoch 0-2 a 2-1 vyradili. Nasledoval neskorší finalista Európskej ligy, Athletic Bilbao, s ktorým však zverenci Sira Alexa Fergusona vypadli po dvoch podčiarkujeme, že zaslúžených prehrách 2-3 a 2-1.

V najvyššej anglickej futbalovej lige, Premier League, sa s jubilejným dvadsiatym titulom Red Devils akosi rátalo, avšak Sergio Aguero zariadil všetko inak. V 95. minúte zápasu Manchestru City proti Queens Park Rangers strelil gól na 3-2, čím sa "Citizens" stali po tretí raz majstrom Anglicka. Brankárska jednotka United sa počas nedávnej tlačovky nechal počuť, že on i jeho spoluhráči túžia v sezóne 2012/2013 po double, a že túto sezónu by rád ukončil zlatou medailou. To sa mu už však nepodarí...

"Chcem ukončiť sezónu víťazstvom na Olympiáde, teda zlatou medailou, a zabudnúť na koniec Premier League. Je neuveriteľné ako blízko sme mali k tomu titulu blízko. Musíme to nechať za sebou a zamerať sa na novú sezónu," povedal De Gea, ktorý vtedy ešte netušil, že Španieli stratia nádej na postup do olympijského štvrťfinále už po prvých dvoch zápasoch s Japonskom a Hondurasom.

"Aj keď sme nevyhrali žiadny titul, mám pozitívny pocit z prvej sezóny v Manchestri United. Veľmi veľa som sa toho naučil, a myslím, že som urobil veľký pokrok," zhodnotil minulú klubovú sezónu, prvú v jeho kariére na Old Trafforde.

"Naším cieľom do budúcej sezóny je triumf v Premier League a v Lige majstrov. Sme povinní bojovať o tituly. Ostatné tímy však veľmi dobre posilnili svoje kádre a preto budú v tejto sezóne ešte konkurencieschopnejšie."