Main Content

PRE TIPUJÚCICH: FK Senica - MTK Budapešť (predzápasová analýza)

štvrtok, 12. júl 2012 12:03 | Autor: Filip Chudý

PRE TIPUJÚCICH: FK Senica -  MTK Budapešť (predzápasová analýza)
PRE TIPUJÚCICH: FK Senica - MTK Budapešť (predzápasová analýza) | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Ako prvá z našich mužstiev vstúpila do pohárovej Európy Senica. Minulý týždeň v Budapešti uhrala dobrý pohárový výsledok 1:1. V odvete sa pokúsi dosiahnuť postupový výsledok, aby pokračovala jej púť.

FK Senica -  MTK Budapešť

12.7.2012 o 19:30, rozhoduje Alexander Derdo (Ukrajina)

Finalista Slovenského pohára sa tentoraz predstaví na domácej pôde. Výsledok 1:1 znamená, že Senica strelila svoj historický prvý gól na európskej scéne. Jeho autorom bol panamský útočník Rolando Blackburn, ktorý hlavičkou využil center Martina Ďuricu. Senica týmto gólom vyrovnala, keď zužitkovala svoju silnú fázu na začiatku druhého polčasu. Výkon v prvom polčase bol totiž zlý, ale hneď po prestávke začala hrať dobre a vyústilo to nielen do gólu, ale aj do vylúčenia domáceho stopéra Kálnoki-Kisa. Lenže potom Senica opäť prestala hrať a ani sa nepokúsila presilovku využiť. Naopak mohla inkasovať z vymysleného pokutového kopu, ale Kanta prestrelil bránu.

Senica má síce problémy s tým, že nemôže ešte využiť svoje nové posily, ale jej nový tréner Psotka sa ani nepokúsil pri presilovke oživiť pasívnu hru jeho tímu striedaniami. Tie trochu nezmyselne využil až v nadstavenom čase, keď zdržiaval čas dvoma výmenami. Výsledok 1:1 z ihriska súpera je síce dobrý, ale veľmi zradný, keď mužstvo doma inkasuje prvý gól. Senici horeli v prvom zápase hlavne kraje obrany, keď na nich nastúpili hráči (Križko a Kalabiška), ktorí s nimi nemali prakticky žiadne skúsenosti. Ale zlepšiť sa budú musieť vo všetkých formáciách. V odvete musia hrať na víťazstvo, pretože keby hrali na postupových 0:0, tak by nemuseli dobre dopadnúť.

MTK Budapešť ukázal, že má vo svojom kádri zopár zaujímavých futbalistov. V prvom zápase medzi nimi vynikala nová posila. János Lázok ukázal, že nehral za Duisburg náhodou a na pravej strane robil Senici veľké problémy, keď jej strelil aj gól. Dobre si rozumel hlavne s kapitánom Kantom a tiež Srbom Vukmirom, ktorý musel dohrávať zápas ako stopér. Toto je základná kostra tímu a okolo nich behajú mladí odchovanci a tiež jamajský pravý obranca Wolfe. MTK ukázal svoju kombinačnú hru a už nemá čím Senicu prekvapiť. Víťaz tohto dvojzápasu sa môže tešiť už o týždeň v 2. predkole na veľké prekvapenie minulej sezóny Ligy majstrov APOEL Nikózia.



Live stream zo zápasu bude k dispozícií na našej stránke v sekcií Živé prenosy. http://www.sport7.sk/ziveprenosy/

Predpokladané zostavy
Senica: Kamesch – Križko, Brabec, Pavlík, Kalabiška – Kóňa, Wijlaars – Diviš, Blackburn, M. Ďurica – Hošek
MTK: Hegedüs – Wolfe, Vukmir, Kelemen, Hidvégi – Zsidai, Kanta, Vadnai – Nikházi, Lázok, Tischler

Náš tip na tiket: Karty sú už po prvom zápase rozdané, a tak je jasné, že obe mužstvá musia hrať na víťazstvo. Senica má síce problém s tým, že nemôžu za ňu hrať s výnimkou Brabca nové posily, ale stále má mužstvo, ktoré by malo cez MTK postúpiť. To dosiahne víťazstvom, ma ktoré je v našej tipovacej lige vypísaný kurz 1,7.