Main Content

Mecenáš Bambergu si chce Gavela udržať, vozil ho v Porsche

utorok, 12. jún 2012 18:00 | Autor: TASR

Predseda predstavenstva a hlavný mecenáš v nemeckom basketbalovom klube Brose Baskets Bamberg Michael Stoschek túži udržať v majstrovskom kádri najlepšieho slovenského hráča Antona Gavela, čo jasne ukázal aj počas nedeľňajších osláv tretieho majstrovského titulu v sérii.

V jeho luxusnom Porsche Cabrio viezol práve slovenského rozohrávača a jeho spoluhráča P. J. Tuckera, čo sú dvaja kľúčoví hráči mužstva. "Ešte tento týždeň budeme viesť rokovania. Dúfam a som plný dôvery, že títo hráči zažili toľko radosti v Bambergu, že zostanú u nás ešte jednu sezónu. Musíme však utvoriť také podmienky, aby sa nám podarilo udržať ich. Šance sú podľa mňa 80-percentné," uviedol pre inFranken.de Stoschek.

Odchovanec Svitu Gavel si oblieka dres Brose Baskets od jesene 2009, trikrát s ním v Nemecku vybojoval double za víťazstvo v lige a národnom pohári. Existuje však vážny predpoklad, že čoskoro zmení pôsobisko.

O opory staronového nemeckého majstra je záujem, Marcus Slaughter mieri do Realu Madrid, na odchode sú vraj aj Tibor Pleiss či Predrag Suput. Hlasný interes o Gavela deklaroval napríklad konkurenčný Bayern Mníchov.

"Majstrovský tím sa nepodarí udržať pohromade, viacerí hráči dostanú lepšie ponuky odinakiaľ. Všetkým záujemcom o moje služby som odkázal, že sa porozprávame až po skončení play-off. Takže teraz sa to celé rozbehne. Nenosím v hlave termín, dokedy chcem mať jasno, no nebudem to zbytočne naťahovať," prezradil v pondelok pre agentúru SITA Anton Gavel.

© WEBNOVINY