Main Content

Prezident Donald Trump: „Mnohé športové ligy budú štartovať bez divákov“

piatok, 17. apríl 2020 08:54 | Autor: Marek Ďaďo

Donald Trump
Donald Trump | zdroj: TASR

V športe sa točia nemalé čiastky. Každým dňom, kedy sú kvôli koronavírusu pozastavené podujatia, prichádzajú súťaže o poriadne zisky. Prezident Spojených štátov, Donald Trump, sa preto vyjadruje aj k situácii, ako to asi bude vyzerať, keď sa budú môcť športovci vrátiť na miesto, kde im to ide najlepšie – do arén a na štadióny. 

Ako sa píše na stránkach Bleacher Report,  prezident Donald Trump vo štvrtok reportérom povedal, že s viacerými komisionármi a vlastníkmi tímov zámorských súťaží už diskutoval o tom, ako by športové ligy mohli pokračovať v určitom bode, kedy svet bojuje s nástrahami COVIDu-19. 

„Mnohé z nich budú štartovať bez divákov. Najskôr to bude takto a potom fanúšikovia začnú prichádzať, možno budú oddelení dvoma sedadlami, a nakoniec by sme opäť chceli mať plné arény,“ uviedol Trump.

„Keď vírus pominie, budeme mať zaplnené arény a vrátime sa k užívaniu si športu presne tak, ako by to malo byť.“ Trumpove poznámky prišli iba jeden deň po tom, čo doktor Anthony Fauci, jeden z hlavných expertov pracovnej skupiny pre koronavírus, uviedol podobné komentáre o návrate športu bez fanúšikov.

V stredu sa americký prezident stretol s kľúčovými lídrami športových organizácií, vrátane komisionárov Adama Silvera (NBA), Roba Manfreda (MLB), Dona Garbera (MLS), Garyho Bettmana (NHL), Rogera Goodella (NFL), spoločne s vlastníkmi tímov Markom Cubanom (Dallas Mavericks) a Jerrym Jonesom (Dallas Cowboys).

Je jasné, čo je predmetom ich debát, a tak môžeme veriť, že skôr či neskôr sa nejaká tá liga na televíznych obrazovkách skutočne objaví.