Main Content

Hádať a o penaltu je hanebné: Tréner Chelsea sa pustil do svojich hráčov

utorok, 16. apríl 2024 19:09 | Autor: TASR

Mauricio Pochettino
Mauricio Pochettino | zdroj: TASR

Tréner futbalistov Chelsea Mauricio Pochettino nestrpí, aby sa jeho zverenci hádali o to, kto na seba prevezme kopanie pokutových kopov.

Reagoval tak na roztržku medzi útočníkmi Nicolasom Jacksonom a Nonim Maduekem v pondelkovom dueli anglickej Premier League, v ktorom "The Blues" deklasovali Everton 6:0. Chelsea posadili na koňa tri góly Colea Palmera v úvodných 29 minútach. Dvadsaťjedenročný ofenzívny stredopoliar si najskôr vymenil loptu s Jacksonom a brankára Jordana Pickforda prekonal strelou k žrdi. O päť minút neskôr upratal do brány vyrazenú loptu hlavou a hetrik spečatil lobom z 30 metrov.

Do konca prvého polčasu zvýšil náskok Jackson. Práve senegalský útočník sa po nariadenom pokutovom kope v druhom polčase začal hašteriť o loptu s Maduekem. Zasahovať musel kapitán Conor Gallagher, ktorý loptu podal Palmerovi. Ten penaltu s prehľadom premenil a zaznamenal svoj štvrtý presný zásah v zápase.

Na končených 6:0 upravil v 90. minúte striedajúci obranca Alfie Gilchrist. Pochettina spor o penaltu nahneval, keďže pokutové kopy má v tíme na starosti Palmer. "Je to on, kto sa má rozhodnúť, či chce dať loptu spoluhráčovi. Je dôležité si to zapamätať. Teraz to už vedia," citoval Argentínčana portál goal.com. "Povedal som hráčom, že je to hanba. Vysvetlil som im, že toto je poslednýkrát, čo akceptujem takéto správanie. Po takom výkone sa nemôžeme správať takto. Ak chceme byť skvelý tím, musíme sa zmeniť a myslieť kolektívne. Nabudúce pôjdu všetci von, toto nie je vtip," dodal 52-ročný kouč.

Naopak, Palmer sa snažil situáciu odľahčiť: "Myslím si, že sa len snažíme ukázať, že každý chce prevziať zodpovednosť. Možno to bolo trochu prehnané, ale každý chce zvíťaziť a pomôcť mužstvu. Nebolo to nič zásadné, my sme sa na tom zasmiali a žartovali sme o tom." Na čele tabuľky strelcov vystriedal Angličan nórskeho kanoniera Erlinga Haalanda z Manchestru City. Obaja vsietili zhodne po 20 gólov, v Palmerov prospech však hrá väčší počet asistencií.

Len o jeden gól menej má útočník Aston Villy Ollie Watkins, súboj o zlatú Zlatú kopačku tak zostáva otvorený. Chelsea síce neprehrala v ôsmom stretnutí Premier League za sebou, no v tabuľke jej patrí až 9. priečka a na 5. miesto zaručujúce účasť v Európskej lige jej chýba priepastných 13 bodov. V sobotu ju čaká semifinálový duel Pohára FA proti úradujúcemu majstrovi Manchestru City.

"Teraz je najdôležitejšie vybudovať tím, ktorý je konzistentný. Dosiaľ sme takí neboli. Musíme sa učiť, a to rýchlo," uviedol Pochettino. Tréner Evertonu Sean Dyche po stretnutí vyhlásil, že jeho zverenci boli úplne mimo tempa. "Takto nemôžeme hrať na mieste, ako je Stamford Bridge. Kľúčové momenty, keď sa dostali domáci do šancí, sme my neukázali za celú sezónu," citovala Angličana agentúra AP.

"Väčšie zahanbenie som počas svojej futbalovej kariéry nezažil. Ani ako jednotlivec a ani ako súčasť tímu," dodal obranca James Tarkowski. Evertonu minulý týždeň odobrali ďalšie dva body za porušenie finančných pravidiel a od zostupovej priečky ho delia len dva body.

"Už sme sa zhodli, že body sú preč a musíme pokračovať bez nich. Ich odpočet je mimo našej kontroly," okomentoval situáciu Dyche. Liverpoolsky tím pritom pôsobí v najvyššej anglickej súťaži nepretržite od roku 1954. Dôležité body môže získať v nedeľnom zápase so 17. Nottinghamom, ktorý má na konte o bod menej.