Main Content

Warriors bojujú o play-off, Nuggets vedú konferenciu: Embiid je späť, čo povedal?

streda, 3. apríl 2024 10:27 | Autor: TASR

Joel Embiid
Joel Embiid | zdroj: TASR

Basketbalisti Golden State Warriors zvíťazili v noci na stredu v zámorskej NBA nad Dallasom 104:100. Mavericks nepomohlo ani 20. triple double v sezóne Luku Dončiča.

Slovinec zaznamenal 30 bodov, 12 doskokov a 11 asistencií. Warriors vyhrali piatykrát za sebou a posilnili si 10. miesto v tabuľke Západnej konferencie zaručujúce účasť v predkole play off. Do kariet im zahrala aj prehra jedenásteho Houstonu Rockets s Minnesotou Timberwolves (106:113).

MVP uplynulej sezóny Joel Embiid sa po dvoch mesiacoch vrátil do zostavy Philadelphie a pomohol jej k triumfu nad Oklahomou 109:105. Kamerunčan zaznamenal 24 bodov a bol druhým najlepším strelcom tímu. Oklahoma City doplatila na absenciu dvoch kľúčových hráčov. Do hry nezasiahli tretí najlepší strelec ligy Shai Gilgeous-Alexander ani Jalen Williams.

"Nebolo to dobré. Ešte chvíľu potrvá, kým sa do toho dostanem a nadobudnem sebavedomie. Dnes som tímu viac pomohol v obrane. Hlavné je, že sme vyhrali," uviedol Embiid. Denver zdolal San Antonio Spurs 110:105 a dostal sa opäť na prvé miesto Západnej konferencie. Na triumfe Nuggets sa podieľal 42 bodmi hviezdny Nikola Jokič. Obhajca titulu rozhodol o víťazstve v poslednej minúte, kľúčovú trojku dal 28 sekúnd pred koncom Michael Porter.