Main Content

Tottenham ostáva v hre o Ligu majstrov: Premier League priniesla dramatické momenty

streda, 3. apríl 2024 08:26 | Autor: TASR

Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur | zdroj: TASR

Futbalisti West Hamu remizovali s Tottenhamom 1:1 v utorňajšom zápase 31. kola anglickej Premier League.

Hostia tak nevyužili možnosť poskočiť na štvrté miesto znamenajúce účasť v Lige majstrov, na ktoré potrebovali víťazstvo o dva góly. Ich utorňajší súper je siedmy, o bod pred Newcastlom, ktorý má o duel menej. Bournemouth zvíťazili nad Crystal Palace 1:0, tri body pre domácich zaistil v 79. minúte Justin Kluivert.

Jeho tím je v tabuľke jedenásty a vyhral tretíkrát za sebou, Crystal Palace figuruje o tri priečky nižšie a bez triumfu je už štyri duely. Nováčik s Burnley získal ďalší cenný bod v boji o záchranu, keď remizoval s Wolverhamptonom 1:1. Predposledné Burnley bodovalo už vo štvrtom dueli za sebou a na hranicu záchrany stráca šesť bodov. Wolves sú desiati, o bod pred Bournemouthom. Newcastle v bráne so Slovákom Martinom Dúbravkom taktiež remizoval s Evertonom 1:1.

Bod pre hostí zachránil v 88. minúte Dominic Calvert-Lewin, ktorý premenil pokutový kop. Newcastle je v tabuľke ôsmy, Everton získal po troch zápasoch prvý bod v boji o záchranu a patrí mu šestnásta priečka. Nottingham Forest vyhral nad Fulhamom 3:1 a taktiež získal dôležité body v boji o záchranu. Jeho hráči majú na 17. mieste náskok tri body na nováčika z Lutonu, ktorý má zápas k dobru. Triumfovali prvýkrát po šiestich stretnutiach, naposledy zvíťazili ešte vo februári nad West Hamom (2:0). Fulham je na trinástej pozícii.