Main Content

Bucks aj Celtics sú späť na víťaznej vlne: Giannis Antetokounmpo hviezdou noci

nedeľa, 31. marec 2024 10:25 | Autor: TASR

Giannis Antetokounmpo
Giannis Antetokounmpo | zdroj: tasr

Basketbalisti Milwaukee Bucks zvíťazili v noci na nedeľu v zámorskej NBA na palubovke Atlanty Hawks 122:113 a zastavili domácim ich štvorzápasovú víťaznú sériu.

Hostia si napravili chuť po dvoch prehrách, Jannis Antetokunmpo sa na triumfe podieľal 36 bodmi, 16 doskokmi a siedmimi asistenciami. Atlanta, ktorú viedol Bogdan Bogdanovič s 38 bodmi a 10 doskokmi, zostala v tabuľke Východnej konferencie na 10. mieste, zaručujúcom účasť v play in.

Líder ligovej tabuľky Boston zabral po dvoch prehrách s Atlantou a uspel na palubovke New Orleans Pelicans 104:92. Jayson Tatum prispel k víťazstvu Celtics 23 bodmi, Kristaps Porziňgis mal 19 bodov a 10 doskokov.

"Chceme byť hladný tím, nech sa deje čokoľvek. Zatiaľ sme nič nedokázali a predchádzajúce dve prehry s Atlantou nie sú v našej DNA. Mrzelo nás to, tak sme dnes chceli napraviť dojem a vybojovali víťazstvo," povedal Porziňgis podľa AFP. Celtics, ktorí si už zaistili prvenstvo vo Východnej konferencii, si zlepšili bilanciu na 58-16. Za domácich nazbieral Zion Williamson 25 a CJ McCollum 24 bodov.

Po troch prehrách za sebou zabralo aj Orlando Magic, ktoré zdolalo Memphis Grizzlies 118:88. Na východe si poistilo piatu priečku, znamenajúcu priamy postup do play off.