Main Content

Mallorca zdolala adepta na titul: Martin Valjent bol kapitánom tímu

pondelok, 4. marec 2024 09:00 | Autor: TASR

Martin Valjent
Martin Valjent | zdroj: TASR

Futbalisti Mallorcy senzačne vyhrali v nedeľňajšom zápase 27. kola La Ligy nad Gironou 1:0. Jediný gól za tím so slovenským kapitánom Martinom Valjentom strelil v 33. minúte Jose Copete.

Girona je na druhom mieste tabuľky a na pôde papierovo slabšieho súpera nevyužila možnosť znížiť stratu na vedúci Real Madrid. Girona mala dravý vstup do sezóny, no v uplynulých šiestich zápasoch nazberala len sedem bodov.

Vedúci Real remizoval v sobotu na pôde Valencie 2:2 a momentálne vedie o sedem bodov. Pätnásta Mallorca mala plný bodový zisk len v druhom z uplynulých deviatich ligových duelov. Atletico Madrid vyhralo nad Betisom 2:1. O víťazný gól sa postaral Alvaro Morata.

Jeho tím si tak poistil štvrté miesto pred Athleticom Bilbao, Betis je šiesty a prišiel o sériu piatich duelov bez ligovej prehry. Villarreal vyhral nad Granadou vysoko 5:1 a Alexander Sörloth si pripísal hetrik. Domáci sú v neúplnej tabuľke dvanásti, hosťom patrí osemnásta priečka. Na hranicu zostupu im chýba jedenásť bodov a ťahajú šnúru šiestich zápasov bez víťazstva.