Main Content

Nikola Jokič zatienil Golden State Warriors: Nuggets vyhrali v San Franciscu

pondelok, 26. február 2024 09:06 | Autor: TASR

Jokič vs LeBron
Jokič vs LeBron | zdroj: TASR

Basketbalisti Denveru Nuggets vyhrali v noci na pondelok v zámorskej NBA na palubovke Golden State Warriors 119:109.

Triple double dosiahol líder tímu Nikola Jokič s 32 bodmi, 16 doskokmi a 16 asistenciami. Srb tak dosiahol triple double v treťom zápase za sebou, bolo osemnáste v tejto sezóne a 122. v kariére. Za domácich bol najproduktívnejší 23-bodový Klay Thompson, ktorý nazbieral všetky body v úvodnom polčase. Jeho tím prehral s úradujúcimi majstrami siedmykrát za sebou, piaty raz v rade na domácej palubovke a desiatykrát z predošlých jedenástich vzájomných stretnutí.

Phoenix Suns si poradili s Los Angeles Lakers 123:113. Dvadsiatimi štyrmi bodmi k tomu prispel Grayson Allen a ďalších 22 pridal Kevin Durant. Jeho tím odskočil súperovi na 12-bodový rozdiel tri minúty pred koncom po dvoch trojkách Allena a Roycea O'Nealea. Hviezdny LeBron James mal za hostí 28 bodov a dvanásť asistencií. Z tímu Suns mali 20 bodov štyria hráči zo základu a domáci vyhrali 51:34 na doskoky.

Milwaukee Bucks zas triumfovali na palubovke Philadelphie 76ers 119:98. Tridsiatimi bodmi a dvanástimi doskokmi k tomu prispel Giannis Antetokounmpo a 24 pridal Damian Lillard. Víťazstvo malo osobitú príchuť pre trénera hostí Doca Riversa, s ktorým ukončila v minulej sezóne Philadelphia spoluprácu a zápas bol preňho prvý na palubovke predchádzajúceho zamestnávateľa. Za 76ers bol najproduktívnejší 24-bodový Tyrese Maxey a z predošlých 12 zápasov, v ktorých postrádali pre zranenie ťahúňa Joela Embiida, prehrali osem.