Main Content

Celtics kraľujú svojej konferencii: Dončič a Irving potiahli Mavericks

piatok, 23. február 2024 10:47 | Autor: TASR

Boston Celtics
Boston Celtics | zdroj: TASR

Basketbalisti Dallasu si v noci na piatok v NBA poradili s Phoenixom 123:113. Luka Dončič prispel k triumfu 41 bodmi, Kyrie Irving pridal 29. Mavericks si udržali víťaznú sériu aj po prestávke vyplnenej All Star exhibíciou a dosiahli už siedmu výhru v rade. Suns nestačilo ani 35 bodov Devina Bookera

. Úradujúci šampión z Denveru zdolal Washington 130:110, domáci Nikola Jokič nazbieral 21 bodov, 19 doskokov a 15 asistencií a pripísal s 16. triple double v sezóne. Stal sa po LeBronovi Jamesovi a Russellovi Westbrookovi iba tretím hráčom v histórii NBA, ktorý zaznamenal aspoň jedno triple double proti každému súperovi v lige.

Wizards utrpeli deviatu prehru za sebou, nepomohlo im ani 31 bodov a 13 doskokov Kylea Kuzmu. Triple double (už 19. v sezóne) si v noci pripísal aj Domantas Sabonis, ktorý sa podieľal 22 bodmi, 11 asistenciami a 11 doskokmi na triumfe Sacramenta nad San Antoniom 127:122. V drese Spurs chýbala jedna asistencia nováčikovi Victorovi Wembanyamovi k dosiahnutiu vzácnej bilancie 5x5. Za 31 minút zapísal 19 bodov, 13 doskokov, 4 asistencie, 5 ziskov a 5 blokov.

Boston si upevnil vedúcu pozíciu vo Východnej konferencii. Víťazstvo 129:112 na palubovke Chicaga bolo už jeho siedme v rade, čo je najdlhšia séria Celtics od začiatku sezóny. Basketbalisti Oklahoma City rozhodli zápas s Los Angeles Clippers (129:107) v druhom polčase. Rozhodujúci náskok si vytvorili v tretej štvrtine, ktorú vyhrali o 12 bodov. Shai Alexander-Gilgeous prispel k triumfu domácich 31 bodmi. Thunder mali 55-percentnú úspešnosť streľby, premenili 17 trojkových pokusov a prezentovali sa 12 zblokovanými strelami.

"Od začiatku do konca zápasu sme hrali vo vysokom nasadení. Menšie výpadky sme dokázali napraviť," povedal pre zámorské médiá tréner Thunder Mark Daigneault. Jeho náprotivok Tyronn Lue videl príčinu prehry v početných stratách lopty: "Prepásli sme veľa dobrých streleckých príležitostí. Buď sme volili zlé riešenia, alebo sme stratili loptu, prípadne nám súper zblokoval strelu."