Main Content

Tragédia na oslavách Kansas City Chiefs: Prebehla streľba, zahynul človek

štvrtok, 15. február 2024 08:17 | Autor: TASR

Kansas City Superbowl
Kansas City Superbowl | zdroj: YouTube

Majstrovské oslavy Kansasu City Chiefs prerušila streľba. Počas slávnostného sprievodu na počesť víťazov prestížneho Super Bowlu v americkom futbale hlásia 15 zranených a najmenej jedna osoba streľbu neprežila.

Podľa agentúry AP to uviedla náčelníčka miestnej polície Stacey Gravesová. Polícia v tlačovej správe uviedla, že zadržala dve osoby. "Som nahnevaný z toho, čo sa dnes stalo," uviedla na tlačovej konferencii Gravesová, šéfka polície v Kansas City, ktorá dodala, že dve osoby sú vo väzbe. Na sociálnej sieti X sa objavilo video, na ktorom dvaja účastníci osláv spacifikovali unikajúcu osobu a držali ju na zemi až do príchodu polície.

"Je to absolútna tragédia, akú by sme v Kansas City nikdy nečakali a budeme si ju nejaký čas pamätať," povedal starosta Quinton Lucas. Fanúšikov Chiefs zasahujúci policajti vyzvali, aby čo najrýchlejšie opustili oblasť. Záchranári niekoľko minút po streľbe vyniesli na nosidlách niekoľko zranených ľudí. Informáciu priniesla agentúra AP, ktorá zatiaľ neuviedla, či sa streľba priamo dotkla aj hráčskeho kádra Chiefs.