Main Content

Leclerc je s novým monopostom Ferrari spokojný: Prinesie tradičnej stajni úspech?

utorok, 13. február 2024 19:42 | Autor: TASR

Charles Leclerc
Charles Leclerc | zdroj: TASR

Tím Ferrari predstavil monopost pre nadchádzajúcu sezónu F1. Talianska stajňa tak učinila prostredníctvom krátkeho videa, pričom umožnila menšiemu počtu osôb pozrieť si SF-24 naživo.

Medzi prítomnými bol aj šéf tímu Frederic Vasseur a jazdci Charles Leclerc a Carlos Sainz. "Veľmi sa mi páči vzhľad auta. Najviac ma však zaujíma, ako sa bude správať na trati. To je jediné, na čom záleží. V nadchádzajúcej sezóne je naším cieľom byť neustále v popredí a poskytovať priaznivcom veľa dôvodov na radosť," povedal Leclerc podľa agentúry AFP. Podľa Ferrari bol východiskom pre vznik nového monopostu pozitívny pocit, ktorý mali jazdci v kokpitoch počas pretekov v minulej sezóne. Konštruktéri taktiež kládli dôraz na to, aby sa monopost ľahko ovládal a reagoval predvídateľne.

Tím predstaví nové vozidlo v utorok na testovacom okruhu Fiorano v Taliansku. Nová sezóna prestížneho seriálu F1 odštartuje 2. marca v Bahrajne. Tím Ferrari skončil v minuloročnom šampionáte konštruktérov na treťom mieste po tesnom súboji s Mercedesom, pričom na nemeckú stajňu stratil len tri body. Šampionát jazdcov nevyhral od roku 2007 a konštruktérov od roku 2008.