Main Content

Victor Wembanyama sa zapísal do histórie NBA: Čo sa nováčikovi podarilo?

utorok, 13. február 2024 11:48 | Autor: TASR

Victor Wembanyama
Victor Wembanyama | zdroj: TASR

Basketbalisti San Antonia Spurs zvíťazili v noci na utorok v zámorskej NBA na palubovke Toronta Raptors 122:99.

Prvý muž vlaňajšieho draftu Victor Wembanyama pomohol k triumfu hostí 27 bodmi, 14 doskokmi a 10 blokmi a dosiahol svoje druhé triple double v kariére. Za uplynulé tri roky žiaden hráč v lige nezaznamenal toľko blokov v jednom stretnutí.

Dvadsaťročný francúzsky nováčik sa stal iba piatym hráčom v histórii NBA s aspoň 25 bodmi, 10 doskokmi, 10 blokmi a piatimi asistenciami v zápase, napodobnil výkony Hakeema Olajuwona, Ralpha Sampsona, Kareema Abdul-Jabbara a bývalej hviezdy Spurs Davida Robinsona.

"Je skvelé ocitnúť sa medzi päticou najlepších. Tento úspech ma teší o to viac, že sa to stalo v drese Spurs. V zápase sme sa cítili výborne, mali sme skvelý rytmus. Čo sa týka našej formy, zažívame vzostupy a pády. Myslím si, že dnes bol deň vzostupu," uviedol Wembanyama podľa agentúry AFP. Milwaukee si poradilo s Denverom 112:95, Jannis Antetokunmpo sa na triumfe Bucks podieľal 36 bodmi, 18 doskokmi a piatimi asistenciami.

Obhajca titulu utrpel druhú prehru za sebou. Minnesota uspela na palubovke Los Angeles Clippers 121:100 a dostala sa na čelo Západnej konferencie.