Main Content

Rusko príde o ďalšie veľké turnaje: Kde všade už Zborná absentovala?

utorok, 13. február 2024 11:33 | Autor: Redakcia Sport7.sk

Reprezentácia Ruska
Reprezentácia Ruska | zdroj: TASR

Hokejisti Ruska a Bieloruska sa včera dozvedeli verdikt od IIHF. Ani v sezóne 2024/2025 hokejistov týchto reprezentácií neuvidíme na podujatiach organizovaných Medzinárodnou hokejovou federáciou.

Posvietili sme si na to, na ktorých turnajoch už ruskí hokejisti chýbali. Po začatí vojenskej invázie na Ukrajinu museli športové federácie po celom svete promptne konať. O prvý turnaj, o ktorý Rusi prišli, bol šampionát hokejistov do 18 rokov v roku 2022. Následne však Zborná absentovala aj na seniorskom turnaji, ktorý sa v roku 2022 konal v Tampere.

Otázka návratu bola otvorená na prelome rokov. Práve v tom čase sa totiž konali majstrovstvá sveta hokejistov do 20 rokov v Kanade. Avšak, IIHF nepovolila štart Rusom ani tam, ale ani o pár mesiacov na MS U18 vo Švajčiarsku. Veľkou debatou bol šampionát mužov, ktorý sa opäť konal v Rige a Tampere. Ani tentokrát však Rusi na podujatí nehrali.

V aktuálnom roku taktiež reprezentácia hokejistov Ruska do 20 rokov absentovala na majstrovstvách sveta vo Švédsku. Dnes už je jasné, že Rusi opäť všetky tieto podujatia vynechajú aj v roku 2025.