Main Content

Burza reaguje na Hamiltonov transfer: Akcie Ferrari sú na historickom maxime

piatok, 2. február 2024 09:49 | Autor: TASR

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton | zdroj: TASR

Vďaka prestupu sedemnásobného majstra sveta Lewisa Hamiltona vo F1 narástla hodnota akcií Ferrari na historické maximum.

Po oznámení, že britský pilot po tejto sezóne opustí Mercedes a bude od roku 2025 pretekať za stajňu z Maranella, vzrástla cena akcie talianskej automobilky do štvrtkového uzavretia obchodovania na newyorskej burze na 389,45 dolárov. Ferrari čaká na titul v pohári konštruktérov od roku 2008. Ten zatiaľ posledný získali v roku 2007.

Talianskemu tímu nepomohlo v roku 2015 ani angažovanie Sebastiana Vettela, ďalšieho viacnásobného majstra sveta. Hamilton bude mať šancu zveľadiť túto štatistiku od roku 2025 a dôvera, že sa mu to podarí, je zrejme vysoká.

Potom, čo sa objavili prvé fámy o jeho prestupe, akcie Ferrari na americkej burze neustále rástli. Hodnota talianskej spoločnosti sa za jediný deň zvýšila až o 7 miliárd dolárov. Nikdy predtým neboli akcie Ferrari v New Yorku také vysoké. Ako upozorňuje portál gpblog.com, pre investora, ktorý ich chce predať, je teda možno ideálny čas.