Main Content

Lakers bez Davisa aj LeBrona zdolali lídrov z Bostonu: Kto bol hviezdou?

piatok, 2. február 2024 08:50 | Autor: TASR

LA Lakers
LA Lakers | zdroj: © TASR

Basketbalisti Los Angeles Lakers zvíťazili v noci na piatok v zámorskej NBA na palubovke lídra súťaže Bostonu 114:105.

Pomohol im k tomu najmä Austin Reaves, keď dosiahol sezónne maximum 32 bodov, pričom sedemkrát skóroval spoza trojkového oblúka, čo je jeho kariérne maximum. Hosťom pritom chýbali najväčšie hviezdy LeBron James a Anthony Davis.

James nehral pre zranenie ľavého členka a Davis má problémy s achillovou šľachou a ľavým bedrom. V drese domácich dal Jayson Tatum 23 bodov. Celtics prehrali doma tri z uplynulých piatich duelov. Reaves po zápase uviedol, že tímu pomohli slová kritiky od Jamesa po utorkovej prehre s Atlantou 122:138. "Povedal nám, aby sme si začali robiť svoju prácu. Ja súhlasím, je to presne to, čo by sme podľa mňa mali robiť," citovala agentúra AP. New York Knicks zdolal Indianu 109:105, Jalen Brunson pomohol k triumfu 40 bodmi.

Pre domácich to bolo deviate víťazstvo v sérii. Donovan Mitchell z Clevelandu zaznamenal 25 bodov a sedem asistencií a pomohol svojmu tímu k víťazstvu na palubovke Memphisu 108:101. Cavaliers si pripísali dvanásty triumf z uplynulých trinástich zápasov. Utah prehral doma s Philadelphiou 124:127, v drese 76ers zažiaril Tyrese Maxey. Dosiahol kariérne maximum 51 bodov a pomohol tímu prekonať absenciu hviezdneho Joela Embiida.

Embiid má poranený meniskus v ľavom kolene a vynechá minimálne víkendové zápasy. Na zápas v Utahu bol pripravený na lavičke, ale magnetická rezonancia odhalila jeho zranenie. Maxeya tiež trápil zranený členok, ale keď sa dozvedel, že jeho spoluhráč nemôže hrať, bol ešte viac odhodlaný: "Povedal som si, že neopustím tím, hoci som pôvodne chcel začať z lavičky. Ale išiel som do toho s tým, že musíme zvíťaziť."