Main Content

Golden State Warriors poznajú nové termíny zápasov: Zmeny spôsobila tragédia

nedeľa, 28. január 2024 10:31 | Autor: TASR

Stephen Curry
Stephen Curry | zdroj: TASR

Vedenie amerického basketbalového tímu Golden State Warriors oznámilo nové dátumy zápasov NBA proti Utahu Jazz a Dallasu Mavericks.

Oba duely boli minulý týždeň odložené po smrti asistenta trénera Dejana Milojeviča. Stretnutie v Utahu bolo na programe 17. januára, po novom sa odohrá 15. februára. Warriors čakajú tri duely v priebehu štyroch dní a po prestávke, ktorú vyplní Zápas hviezd (19. februára), sa do hry vrátia 22. februára na palubovke Los Angeles Lakers.

Domáce stretnutie Golden State proti Dallasu z 19. januára sa presunulo na 2. apríla. Posunutie zápasov si vyžiadalo ďalšie dve zmeny v programe NBA. Zápas Warriors v Dallase, ktorý bol pôvodne naplánovaný na 2. apríla, sa bude konať 5. apríla. V dôsledku toho sa duel Atlanty Hawks v Dallase presunie z 5. apríla o deň skôr. Milojevič prišiel do Golden State v auguste 2021, bol tak súčasťou majstrovského tímu zo sezóny 2021/2022.

Srbský kouč dostal srdcový infarkt počas tímovej večere v Salt Lake City 16. januára a na druhý deň ráno zomrel vo veku 46 rokov. V rodnej krajine mu vzdali poctu pred pondelňajším zápasom medzi Partizanom Belehrad a tímom Mega Basket. Informácie priniesla agentúra AFP.