Main Content

OFICIÁLNE: Tréner Toronta dostal pokutu za kritizovanie rozhodcov

piatok, 12. január 2024 11:18 | Autor: TASR

Toronto Raptors
Toronto Raptors | zdroj: Toronto Raptors

Tréner basketbalistov Toronta Raptors Darko Rajakovič dostal pokutu od vedenia NBA vo výške 25.000 dolárov. Štyridsaťštyriročný Srb sa po prehre v noci na štvrtok s Los Angeles Lakers (131:132) kriticky vyjadril na adresu rozhodcov.

Kouča Toronta nahneval výrazný nepomer v počte faulov počas štvrtej štvrtiny. "Je to hanba pre rozhodcov a ligu, že toto dovolila. Nám dali dva trestné hody, pokým oni dostali až 23 vo štvrtej štvrtine. Chápem úctu k hráčom All Star kalibru a všetko ostatné, ale aj my máme v tíme hviezdnych hráčov. Museli Lakers dnes večer vyhrať? Ak je to tak, tak nám to nabudúce dajte vedieť, aby sme sa na zápas nedostavili. Jednoducho im dajte víťazstvo. Dnes to nebolo fér a nestalo sa nám to prvýkrát," rozčuľoval sa pred novinármi bezprostredne po zápase Rajakovič.

Raptors majú v prebiehajúcej sezóne bilanciu 15 výhier a 23 prehier. V tabuľke Východnej konferencie im patrí 12. miesto, pod čiarou postupu do vyraďovacej časti sú o jediný duel. Informovala o tom agentúra AFP.