Main Content

Martin Dúbravka dostáva v Newcastli šancu: Nedarí sa jemu ani klubu

streda, 27. december 2023 08:59 | Autor: TASR

Martin Dúbravka
Martin Dúbravka | zdroj: TASR

Futbalisti Newcastlu United so slovenským brankárom Martinom Dúbravkom podľahli v utorkovom stretnutí 19. kola anglickej Premier League na domácom trávniku Nottinghamu Forest 1:3.

O všetky tri góly hostí sa postaral novozélandsky útočník Chris Wood. FC Liverpool zvíťazil na pôde Burnley 2:0 a poskočil na čelo neúplnej tabuľky. Druhý Arsenal, ktorý zaostáva o dva body, však má zápas k dobru.

 Newcastle sa naďalej trápi a zostal v tabuľke priebežne na siedmom mieste. "Straky" prehrali štvrtýkrát z uplynulých piatich ligových stretnutí, počas neúspešného obdobia podľahli aj v Lige majstrov AC Miláno (1:2) a vypadli vo štvrťfinále Ligového pohára s Chelsea (1:1, 2:4 na strely z 11 m).

Nottingham zvíťazil prvýkrát pod vedením nového portugalského trénera Nuna Espirita Santa, posunul sa na 16. priečku. Liverpoolčania po dvoch remízach za sebou nedopustili ďalšiu stratu v boji o titul. Do vedenia sa dostali už v 6. minúte po góle Darwina Nuneza, poistku pridal v 90. minúte Diogo Jota. Bournemouth si pripísal štvrté víťazstvo v sérii, nepočítajúc nedohratý duel s Lutonom.

Poradil si aj s Fulhamom 3:0, slovenský reprezentant Marek Rodák sa do brány londýnskeho klubu nedostal. V dôležitom súboji o záchranu Luton zvíťazil na ihrisku Sheffieldu United 3:2, no naďalej zostáva prvý pod čiarou zostupu s mankom jedného bodu na Everton.