Main Content

Manchester United pokazil Liverpoolu plány: Na čele Premier League je Arsenal

pondelok, 18. december 2023 08:09 | Autor: TASR

Andre Onana
Andre Onana | zdroj: TASR

Futbalisti Liverpoolu nevyužili príležitosť vrátiť sa na pozíciu lídra anglickej Premier League. V nedeľnom šlágri 17. kola remizovali na domácej pôde s Manchestrom United 0:0 a figurujú na druhej priečke tabuľky o bod za vedúcim Arsenalom.

Zverenci trénera Jürgena Kloppa sa nedokázali presadiť, hoci mali územnú prevahu a strelecky boli výrazne aktívnejší. "Červených diablov" prestrieľali 34:6. Manchester je na siedmom mieste tabuľky, na konte má o desať bodov menej než Liverpool. Hráči Arsenalu triumfovali nad Brightonom 2:0. Úvodný gól vsietil v 53. minúte brazílsky útočník Gabriel Jesus, v závere zápasu sa presadil Kai Havertz.

Arsenal má jednododový náskok pred Liverpoolom aj treťou Aston Villou, ktorá zvíťazila v Brentforde 2:1. Brentford viedol nad Aston Vilou od 45. minúty, keď sa presadil Keane Lewis-Potter. V 71. minúte však došlo na strane domáceho tímu k vylúčeniu obrancu Bena Meeho.

Hostia využili početnú prevahu, v 77. minúte vyrovnal Alex Moreno a víťazný gól strelil päť minút pred koncom riadneho hracieho času Ollie Watkins. V ďalšom zápase zvíťazili hráči West Hamu nad Wolverhamptonom jednoznačne 3:0. Dvoma gólmi k tomu prispel Ghančan Mohammed Kudus.