Main Content

Dá sa hovoriť o kríze Manchestru City? Majster Premier League prišiel o ďalšie body

nedeľa, 17. december 2023 09:58 | Autor: TASR

Pep Guardiola
Pep Guardiola | zdroj: TASR

Futbalisti Manchestru City nedokázali v sobotnom stretnutí 17. kola anglickej Premier League zdolať doma Crystal Palace a iba remizovali 2:2.

Vo štvrtej minúte nadstaveného času zariadil bod pre londýnsky klub Michael Olise, ktorý premenil pokutový kop. Slovenský brankár Martin Dúbravka si udržal čisté konto a pomohol Newcastlu k víťazstvu 3:0 nad Fulhamom.

Obhajcovia titulu nedokázali zabrať naplno už štvrtýkrát z uplynulých piatich ligových stretnutí, z toho tretíkrát remizovali. Proti Crystal Palace ešte štvrťhodinu pred koncom viedli 2:0 po góloch Jacka Grealisha a Rica Lewisa. Lenže v 76. minúte si Jean-Philippe Mateta našiel prihrávku od Jefferyho Schluppa a znížil. V úplnom závere Phil Foden fauloval v šestnástke Matetu a francúzsky stredopoliar Olise z bieleho bodu zariadil konečnú remízu.

V súboji Newcastlu s Fulhamom neprišlo k súboju slovenských brankárov. Martin Dúbravka na domácej strane odchytal celé stretnutie, no Marek Rodák sedel iba na lavičke Fulhamu. Všetky góly padli po prestávke a "straky" sa po troch prehrách (v lige s Evertonom a Tottenhamom a v LM s AC Miláno) radovali z plného bodového zisku. Hostia hrali od 22. minúty bez vylúčeného Raula Jimeneza.