Main Content

Každá séria raz končí! Spurs vyhrali po 18 prehrách, odniesli si to LA Lakers

sobota, 16. december 2023 10:49 | Autor: TASR

Victor Wembanyama
Victor Wembanyama | zdroj: TASR

Basketbalisti San Antonia Spurs zdolali v noci na sobotu v zámorskej NBA Los Angeles Lakers 129:115 a ukončili osemnásťzápasovú šnúru prehier.

Hosťom v zostave s hviezdnym LeBronom Jamesom, chýbali pre zranenia Anthony Davis, D'Angelo Russell a Cam Reddish. Najviac bodov mal za domácich Devin Vassell (36), James získal 23 a s desiatimi doskokmi zaznamenal double double. Jeho tím hral tretí zápas v priebehu štyroch dní.

Nepriaznivá séria v podaní Spurs bola najdlhšia v histórii klubu – o dva zápasy prekonala vlaňajší 16-duelový výpadok. "Na tomto som závislý - na vyhrávaní. Toto milujem. Dali sme do toho všetko," citovala Wembanyamu agentúra AFP. Washington Wizards si poradili s Indianou Pacers 137:123.

Najviac bodov mal Kyle Kuzma, no jeho spoluhráč Tyus Jones dosiahol druhé triple double v kariére s trinástimi bodmi, desiatimi doskokmi a jedenástimi asistenciami. Domáci vyhrali prvýkrát po šiestich dueloch a len druhýkrát v priebehu sedemnástich zápasov.

"Keď má niekto triple double, obvykle to znamená, že strieľa. Jordan Poole mal osem asistencií. Lopta skákala, mali ju všetci a mohli skórovať," povedal Kuzma ohľadom Jonesa, ktorý bol napriek triple double až piaty najproduktívnejší hráč Wizards. Okrem Kuzmu a Poolea ho predstihli aj Corey Kispert a Bilal Coulibaly.