Main Content

Antetokunmpo je nezastaviteľný: Giannis v NBA nastrieľal 64 bodov

štvrtok, 14. december 2023 13:29 | Autor: TASR

Giannis Antetokounmpo
Giannis Antetokounmpo | zdroj: TASR

Jannis Antetokunmpo si v zámorskej basketbalovej NBA pripísal 64 bodov a pomohol tak Milwaukee k domácemu triumfu nad Indianou 140:126. Grécky reprezentant si vytvoril nové kariérne maximum a prekonal klubový rekord, ktorý držal od roku 2006 Michael Redd (57 bodov). Predchádzajúce osobné maximum Antetokunmpa bolo 55 bodov z januára tohto roka zo zápasu proti Washingtonu. Proti Indiane premenil 20 z 28 pokusov z poľa, 24 z 32 trestných hodov a zaznamenal aj 14 doskokov.

Žiadny hráč NBA nezaznamenal toľko bodov s menej než 30 strelami z poľa. "Snažím sa hrať basketbal zo správnych dôvodov. Aby sme víťazili a aby som pomohol mojim spoluhráčom hrať dobre. No ak som schopný prekonať takýto rekord pred fanúšikmi tu v tejto aréne, je to tiež skvelý pocit," uviedol Antetokunmpo po stretnutí. Gréka pochválil aj tréner Bucks Adrian Griffin: "Je to nezastaviteľný hráč. Nemôžete ho brániť jeden na jedného. Máte okolo neho naozaj dobrých hráčov, ale koniec koncov je to celé o ňom. Jeho talent, schopnosti, vôľa. Má neuveriteľnú chuť víťaziť a pre víťazstvo urobí čokoľvek."

Duel proti Pacers tiež poznačila nervozita a viacero incidentov medzi hráčmi oboch tímov s technickými faulami. Za hostí mali Tyrese Haliburton a Myles Turner zhodne po 22 bodov. San Antonio predĺžilo negatívny rekord klubu na 18 prehier v sérii, keď podľahlo doma tímu Los Angeles Lakers 119:122. Anthony Davis prispel k výhre hostí 37 bodmi a 10 doskokmi. Lakers nastúpili bez zraneného LeBrona Jamesa a takmer prišli aj o Davisa. Ten si v úvodných sekundách podvrtol členok, no napriek tomu v hre pokračoval. "Viem, že keď som na palubovke, môj tím má väčšiu šancu vyhrať ako keď tam nie som," citovala Davisa agentúra AP.

Za Spurs mal Victor Wembanyama 30 bodov a 13 doskokov. Philadelphia triumfovala na palubovke Detroitu 129:111, Joel Embiid k tomu prispel 41 bodmi a 11 doskokmi. Pistons zaznamenali už 21. prehru za sebou, čím prekonali doterajší negatívny klubový rekord z roku 1980. Zároveň ide o šiestu najdlhšiu sériu prehier v jednej sezóne NBA. "V tejto situácii nechcem vidieť nikoho z hráčov, že je šťastný. Chcem vidieť, ako sú unavení nielen z prehier, ale aj nepremenených šancí," komentoval tréner Detroitu Monty Williams. Memphis prehral tretí duel za sebou, nepomohlo mu ani kariérne maximum Jarena Jacksona 44 bodov. Grizzlies podľahli Houstonu 104:117.

V drese Rockets si vytvoril osobné maximum Tari Eason, ktorý zaznamenal 25 bodov a pridal 14 doskokov. Houston zaznamenal už 11. domácu výhru v rade, čo je druhá najúspešnejšia séria od roku 2018, kedˇ triumfovali v 20 zápasoch.