Main Content

Dúbravka opäť chytal za Newcastle United: The Magpies šláger kola na Tottenhame vôbec nevyšiel

nedeľa, 10. december 2023 19:40 | Autor: TASR

Martin Dúbravka
Martin Dúbravka | zdroj: TASR

Futbalisti Tottenhamu Hotspur zvíťazili v nedeľňajšom šlágri 16. kola Premier League nad Newcastlom United 4:1 a ukončili sériu piatich zápasov bez výhry (0-1-4). Slovenský reprezentant Martin Dúbravka odchytal celý duel v bránke hostí, ktorí prehrali tretí ligový súboj na ihriskách súperov za sebou.

Dúbravka nastúpil v základnej zostave druhýkrát a "straky" prehrali druhýkrát trojgólovým rozdielom. V nedeľu ťahali od úvodu za kratší koniec, Tottenham bol v prvom polčase lepší a dokázal sa aj gólovo presadiť. V 26. minúte otvoril skóre Destiny Udogie a o dvanásť neskôr zvýšil Richarlison, na oba góly prihral kapitán Son Heung-Min.

Obraz hry sa nezmenil ani po zmene strán a v 60. minúte pridal tretí gól opäť brazílsky útočník Richarlison, pre ktorého to bol tretí ligový zásah v sezóne. V 84. minúte fauloval Dúbravka v šestnástke rozbehnutého Sona, kórejský kanonier premenil penaltu a pripísal si desiaty ligový gól v ročníku. Na konte má aj štyri asistencie.

V nadstavenom čase zariadil čestný úspech hostí Joelinton. Domáci prestrieľali súpera 23:9 a 12:3 na bránku, Dúbravka si pripísal osem úspešných zákrokov. Tottenham sa po triumfe posunul na piate miesto tabuľky (30 b) a na vedúci Liverpool stráca sedem bodov, Newcastle má o štyri menej a patrí mu siedma pozícia.