Main Content

Aston Villa po City zdolala aj Arsenal! Martinez s 2 čistými kontami, sú The Villans v hre o titul?

nedeľa, 10. december 2023 10:05 | Autor: TASR

John McGinn
John McGinn | zdroj: X/Aston Villa, Sky Sports

Futbalisti Arsenalu Londýn prišli v 16. kole o post lídra Premier League. V sobotňajšom šlágri prehrali na ihrisku Aston Villy 0:1 a vedúcu pozíciu uvoľnili Liverpoolu. O jediný gól duelu sa postaral v 7. minúte John McGinn. Hráči Liverpoolu už skôr v sobotu zvíťazili na pôde tímu Crystal Palace 2:1.

Víťazný gól dal v prvej minúte nadstavenia Harvey Elliott. Manchester United podľahol doma Bournemouthu 0:3. Arsenal ukončil sériu štyroch triumfov v sérii, Aston Villa naopak natiahla sériu bez prehry na päť stretnutí.

McGinn sa presadil po prihrávke Leona Baileyho, ktorý strelca jediného gólu našiel presným centrom v šestnástke. Arsenal mohol vyrovnať v nadstavenom čase druhého polčasu, no gól Kaia Havertza videoasistent rozhodcu nepotvrdil pre ruku. Londýnsky klub sa proti Liverpoolu dostal do vedenia v 57. minúte, keď pokutový kop premenil Jean Phillipe Mateta.

V 75. minúte však uvidel druhú žltú kartu domáci útočník Jordan Ayew a The Reds početnú výhodu využili. Už o minútu vyrovnal Mohamed Salah a striedajúci Elliott rozhodol presnou strelou z hranice šestnástky. Salah tak už zaznamenal za Liverpool vo všetkých súťažiach jubilejný počet 200 gólov, 150 z nich dal v Premier League.

Egyptský kanonier sa zároveň posunul na 10. miesto historickej tabuľky strelcov anglickej najvyššej súťaže, vyrovnal sa bývalému hráčovi Liverpoolu Michaelovi Owenovi. Bournemouth na Old Trafford potvrdil, že sa v uplynulých týždňoch dostal do formy. Sériu bez prehry natiahol na päť stretnutí, štyri z nich pritom vyhral. Manchester United prehral druhýkrát z uplynulých troch stretnutí a po sobote mu patrila 6. priečka.